Senaste nytt!
Hem / Nyhet / Kritik mot statens satsning på nationella kvalitetsregister

Kritik mot statens satsning på nationella kvalitetsregister

*** OBS! Detta inlägg är mer än två år gammalt. Även om jag gör mitt yttersta för att hålla även äldre inlägg uppdaterade, kan jag inte alltid garantera det. /Fredrik Hed ***

I en rapport från Riksrevisionen som presenteras idag den 11 december kritiseras statens satsningar på nationella kvalitetsregister. Riksrevisionen menar att det finns risk att statens satsningar på nationella kvalitetsregister inom vården styr fel

Riksrevisionen skriver:

”Statens ökade satsningar på nationella kvalitetsregister stödjer inte kvalitetsarbetet inom vården. Regeringen bör därför överväga att minska det stöd som ges till registren.”

Riksrevisionen har granskat om statens ökade engagemang i nationella kvalitetsregister stödjer lokalt kvalitetsarbete inom vården. Staten har successivt satsat mer pengar på kvalitetsregistren och år 2013 avsätts cirka 600 miljoner kronor. Dessutom bidrar landstingen till finansieringen.

– Systemet med nationella kvalitetsregister är arbetskrävande, kostsamt och det är tveksamt om det bidrar till att höja kvaliteten i vården. Regeringen bör därför överväga att minska omfattningen av statens satsningar på registren, säger riksrevisor Jan Landahl i ett pressmeddelande.


Inte riktigt det du letade efter?

Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *