Senaste nytt!
Hem / Nyhet / LIF presenterar program för bättre vårdkvalitet, jämlik vård och fler jobb

LIF presenterar program för bättre vårdkvalitet, jämlik vård och fler jobb

*** OBS! Detta inlägg är mer än två år gammalt. Även om jag gör mitt yttersta för att hålla även äldre inlägg uppdaterade, kan jag inte alltid garantera det. /Fredrik Hed ***

Läkemedelsindustriföreningen (LIF) presenterar ett forskningspolitiskt program där läkemedelsindustrin, sjukvården och universiteten måste få igång ett bättre fungerande samarbete för att åter lyfta Sverige som ett land med stark position inom medicinsk forskning.

Läkemedelsforskning innebär allt från grundläggande forskning, över kliniska prövningar till läkemedelsuppföljning i vårdens vardag. En fungerande läkemedelsforskning är beroende av alla delar – från provrör, via patienter till systematisk dokumentation av uppnådda resultat. Dagens globala konkurrens innebär att de internationella läkemedelsföretagen förlägger sin forskning där denna forskning har störst möjligheter att utvecklas och ge resultat – och i förlängningen att verkligen komma till användning i sjukvården till nytta för patienterna.

– I vårt program sammanfattar vi åtgärder och förslag som vi anser skulle ge en handlings- och åtgärdsplan som alla parter kan enas kring. Då har vi möjlighet att gå från de vackra orden till handling. Då kan Life Science-forskningen i Sverige åter bli internationellt konkurrenskraftig, säger Anders Blanck, vd på LIF.

 


Inte riktigt det du letade efter?

Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *