Hem / Nyhet / Linn Mandahl Skepp är ny vd på Takeda

Linn Mandahl Skepp är ny vd på Takeda

Linn Mandahl Skepp tillträder som vd för Takeda Pharma AB Sverige från 1 mars. Hon kommer närmast från en tjänst som affärsområdeschef på läkemedelsföretaget MSD. 

Som vd för Takeda Pharma AB Sverige ingår hon även i den nordiska ledningsgruppen. Linn har enligt ett pressmeddelande från Takeda en gedigen ledar-, strategi- och marknadserfarenhet från läkemedelsbranschen och kommer närmast från MSD, där hon bland annat varit produktchef, säljchef, marknadsdirektör och nu senast affärsområdeschef inom immunologi och sjukhus-/specialistprodukter. Linn Mandahl Skepp är apotekare  och har en Master of Science i farmaci från Uppsala universitet.

– Takeda präglas av nytänkande, långsiktighet och partnerskap med vården. Företaget befinner sig i ett spännande skede med en mängd intressanta produkter i pipeline, bland annat inom onkologi och immunologi. Jag ser med glädje fram emot att få fortsätta att utveckla Takeda tillsammans med företagets engagerade och kompetenta medarbetare, säger Linn Mandahl Skepp.

2 kommentarer

  1. Hur är det möjligt som vd och apotekare Linn Mandahl Skepp skiter i att ej informera berörda patienter om liothyronin!! Jag har en dotter som har flera burkar med denna indragna batch! Hon studerar och känner sig så dåligt inställd med svängande värden att hon inte orkar, troligtvis inte kan slutföra skolan i Stockholm…vem ska betala detta som kostar henne 49000:-/termin! Det känns så fruktansvärt att detta INTE tas på allvar! Jag vill veta hur vi ska gå vidare med detta stora problem? Ekonomisk ersättning? Orolig och mycket besviken mamma!

  2. Jag håller med, det är naturligtvis inte alls bra av varken Takeda eller Läkemedelsverket att inte informera om detta. Jag förslår så här:

    1. Läs vad Läkemedelsverket skriver och rapportera ev utebliven effekt som biverkan.

    2. Kontakta Läkemedelsförsäkringen för ev ekonomisk kompensation.

    Hoppas det går bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *