Senaste nytt!
Hem / Nyhet / MPA varnar för att köpa läkemedel på svenska auktionssajter

MPA varnar för att köpa läkemedel på svenska auktionssajter

Under den internationella operationen Pangea V under hösten 2012 uppmärksammade Läkemedelsverket att privatpersoner säljer läkemedel på svenska auktions- och köp-och-säljsajter. Läkemedelsverket varnar nu för att sådan försäljning inte är tillåten.

Annonserna erbjöd allt från bedövningsmedel, potensmedel, bantningsprodukter till olika preparat för injektion. Flera av produkterna i annonserna har analyserats tidigare av Läkemedelsverket och då har läkemedelssubstanser påträffats, exempelvis i bantningsprodukter.

Under Pangea-operationen i höstas uppmärksammade Läkemedelsverket 32 annonser på svenska auktionssajter där man i annonsen sålde läkemedel.

– Vi har ett mycket gott samarbete med aktörerna som står bakom auktionssajterna och när vi kontaktade dem så tog de bort annonserna på en gång, säger Ingela Ottoson, utredare på Läkemedelsverket.

*** OBS! Detta inlägg är mer än två år gammalt. Även om jag gör mitt yttersta för att hålla även äldre inlägg uppdaterade, kan jag inte alltid garantera det. /Fredrik Hed ***

Håller du inte med? Eller har du andra erfarenheter? Kommentera lite längre ner.

Inte riktigt det du letade efter?
Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *