Senaste nytt!
Hem / Nyhet / MPA:s ledning nöjd med verksamheten under 2012

MPA:s ledning nöjd med verksamheten under 2012

*** OBS! Detta inlägg är mer än två år gammalt. Även om jag gör mitt yttersta för att hålla även äldre inlägg uppdaterade, kan jag inte alltid garantera det. /Fredrik Hed ***

Enligt Läkemedelsverkets årsredovisning framgår det att ledningen är nöjd med verksamhetsåret 2012 – trots offentlig kritik kring framför allt flera omfattande omorganisationer och personalförändringar.

Enligt årsredovisningen har verksamheten under 2012 präglats av arbetet med att förtydliga den interna organisationsstrukturen, nya och utvidgade regeringsuppdrag samt ett fortsatt framgångsrikt EU-arbete genom ett antal framskjutande positioner.

Från och med den 1 september 2012 har myndigheten enligt styrelsens beslut en ny organisationsstruktur bestående av åtta verksamhetsområden, varav Utveckling, Tillstånd, Tillsyn, Användning och Centrum för bättre läkemedelsanvändning (CBL) utgör de nya. Även stödverksamheten har genomgått organisatoriska förändringar i syfte att förtydliga dess uppdrag med avsikt att stärka stödet till kärnverksamheten i form av en samlad förvaltning.

– Den nya organisationen kommer att underlätta vårt arbete att bli mer effektiva som organisation och hjälpa oss att leverera hög kvalitet, effektivt regulatoriskt arbete och god tillsyn inom hela livscykelperspektivet säger, Christina Åkerman, generaldirektör på Läkemedelsverket.


Inte riktigt det du letade efter?

Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *