Senaste nytt!
Hem / Nyhet / NLT får kritik av Vårdanalys

NLT får kritik av Vårdanalys

Vårdanalys har som en del av ett regeringsuppdrag utvärderat effektiviteten i processen kopplade till hälsoekonomiska bedömningar av klinikläkemedel (S2012/3857/FS).

Myndigheten är inte snäll i sin kritik och menar bland annat att NLT har för dålig transparens i sina processer, att handläggningstiderna är för långa och att patientinvolveringen är bristfällig.

Samtidigt skriver Vårdanalys att hälsoekonomiska kunskapsunderlag har potential för att skapa värde men att NLT inte har konstruerats för sitt nuvarande uppdrag. Myndigheten betonar också att TLV:s hälsoekonomiska bedömningar är efterfrågade men har en tydlig förbättringspotential.

Pressmeddelande från Vårdanalys

Artikel i Life Science Sweden

 

*** OBS! Detta inlägg är mer än två år gammalt. Även om jag gör mitt yttersta för att hålla även äldre inlägg uppdaterade, kan jag inte alltid garantera det. /Fredrik Hed ***

Håller du inte med? Eller har du andra erfarenheter? Kommentera lite längre ner.

Inte riktigt det du letade efter?
Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *