Senaste nytt!
Hem / Nyhet / Öppna jämförelser visar hur landstingen arbetar med läkemedel

Öppna jämförelser visar hur landstingen arbetar med läkemedel

*** OBS! Detta inlägg är mer än två år gammalt. Även om jag gör mitt yttersta för att hålla även äldre inlägg uppdaterade, kan jag inte alltid garantera det. /Fredrik Hed ***

För första gången presenteras Öppna jämförelser av hur landstingen arbetar med läkemedel. Rapporten bygger till stor del på nationell statistik och kvalitetsregister. Sammanlagt 29 olika indikatorer finns med i rapporten.

Läkemedel är en av de vanligaste behandlingarna inom hälso- och sjukvården och därför ett viktigt område för kvalitetsarbete. Läkemedelsregistret vid Socialstyrelsen har medfört en snabb utveckling av metoder för uppföljning av hur läkemedel används. Det är därför viktigt att olika delar av vården lär av varandra kring detta.

– Det är första gången som landstingen får ett samlat underlag, som de kan använda som stöd och inspiration för det egna kvalitetsarbete kring läkemedel. Rapporten ger ingen heltäckande bild av detta stora område, men är ett viktigt steg i den fortsatta utvecklingen, säger Göran Stiernstedt, chef för SKL:s avdelning för vård och omsorg.

Öppna jämförelser ett viktigt steg för läkemedelsfrågorna | Sveriges Kommuner och Landsting.


Inte riktigt det du letade efter?

Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *