Senaste nytt!
Hem / Nyhet / Robert Svanström ny chefsfarmacevt på SAF

Robert Svanström ny chefsfarmacevt på SAF

*** OBS! Detta inlägg är mer än två år gammalt. Även om jag gör mitt yttersta för att hålla även äldre inlägg uppdaterade, kan jag inte alltid garantera det. /Fredrik Hed ***

Sveriges Apoteksförening förstärker arbetet med att utveckla apotekens roll i samhället och anställer Robert Svanström som chefsfarmaceut. Han är apotekare och entreprenör och har närmast varit delägare i och drivit de fristående Broapoteken på Essingen och i Gröndal. Han har tidigare arbetat som apotekschef och med det tidigare monopolets relationer med landstingsvården.

– Farmacin är apotekens kärnområde. Hela branschen strävar efter att ytterligare bidra till bättre läkemedelsanvändning och att den höga kompetens som apotekens personal har på ett bättre sätt ska tas tillvara i vårdkedjan. Det känns oerhört roligt att kunna stärka vårt arbete på detta område genom att knyta till oss en sådan driven och mycket kvalificerad farmaceut, säger Johan Wallér, vd för Sveriges Apoteksförening.

– Utvecklingen på apoteksmarknaden har gått med rasande fart sedan omregleringen 2009. Som bransch behöver vi lyfta fram vårt viktiga arbete i vårdkedjan och få både politiker och vårdgivare att bättre nyttja apotekens kompetens, säger Robert Svanström.

Robert Svanström kommer bland annat att arbeta med utvecklandet av kvalitetsindikatorer för apotek, utvecklingen av farmaceutiska tjänster, utbildningsfrågor samt ansvara för branschens kvalitets- och säkerhetsfrågor. Tjänsten tillträds i september.


Inte riktigt det du letade efter?

Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *