Senaste nytt!
Hem / Nyhet / SBU samarbetar med VR kring kunskapsluckor i vården

SBU samarbetar med VR kring kunskapsluckor i vården

*** OBS! Detta inlägg är mer än två år gammalt. Även om jag gör mitt yttersta för att hålla även äldre inlägg uppdaterade, kan jag inte alltid garantera det. /Fredrik Hed ***

Nyttan och riskerna har inte undersökts på ett vetenskapligt tillförlitligt sätt för många medicinska metoder i hälso- och sjukvården, som därför behöver studeras mer.

SBU arbetar med att identifiera vetenskapliga kunskapsluckor, där behovet av klinisk forskning är stort. För att stimulera till nya kliniska studier utlyser Vetenskapsrådet Projektbidrag – Kunskapsluckor i hälso- och sjukvården. Projektbidraget utlyses för tredje året i rad och intresset har varit stort. I årets utlysning har SBU och Vetenskapsrådet initierat ett samarbete.

De projekt som kan komma ifråga för bidrag ska gälla forskning om kunskapsluckor som antingen redan finns registrerade i SBU:s databas över kunskapsluckor eller i den brittiska databasen DUETs. Om kunskapsluckan inte finns registrerad ska den ha inlämnats som förslag till SBU senast vid sista ansökningsdag för utlysningen torsdagen den 4 april 2013. Mer information finns på Vetenskapsrådets hemsida.


Inte riktigt det du letade efter?

Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *