Senaste nytt!
Hem / Nyhet / SoS föreslår hemleverans av läkemedel om apoteket inte har det hemma

SoS föreslår hemleverans av läkemedel om apoteket inte har det hemma

*** OBS! Detta inlägg är mer än två år gammalt. Även om jag gör mitt yttersta för att hålla även äldre inlägg uppdaterade, kan jag inte alltid garantera det. /Fredrik Hed ***

Sofia Wallströms läkemedels- och apoteksutredningen har lagt fram flera bra förslag för att säkra att patienterna ska få sina receptbelagda läkemedel inom 24-timmarsgränsen. Men i de fall apoteken inte klarar kravet anser Socialstyrelsen att de även borde bli skyldiga att erbjuda hemleverans.

Det framgår i myndighetens remissvar till Wallströms utredning som offentliggjordes i oktober 2012.

– Utredningen föreslår flera åtgärder som vi tror kommer att leda till att nästan alla får sina läkemedel inom tidsgränsen. Men för att göra reglerna ännu skarpare borde apotek som ändå inte lever upp till 24-timmarsregeln bli skyldiga att erbjuda patienterna expressleverans till hemmet, arbetet eller ett annat apotek. Det skulle både vara bra för patienter som har svårt att ta sig till apotek och innebära ytterligare ett incitament för apoteken att ha rätt läkemedel i lager, säger Maarten Sengers, samordnare för läkemedelsfrågor på Socialstyrelsen.


Inte riktigt det du letade efter?

Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *