Senaste nytt!
Hem / Nyhet / SwedenBIO kartlägger svenska bolagens läkemedelsprojekt

SwedenBIO kartlägger svenska bolagens läkemedelsprojekt

Tillsammans med Business Sweden och VINNOVA har SwedenBIO sedan 2006 årligen inventerat de svenska bolagens portfölj av läkemedelsprojekt från preklinik fram till godkända produkter och presenterar resultatet i en rapport, den så kallade ”pipelinerapporten”.

Rapporten tas fram för att marknadsföra svensk life science i ett globalt perspektiv, för att identifiera behov av riktade satsningar samt som en viktig grund för SwedenBIOs påverkansarbete som syftar till att hjälpa innovativa företag att lyckas.

Via en webbaserad enkät görs en översiktlig inventering av den samlade svenska portföljen av läkemedelsprojekt, både biologiska och småmolekyler. Enkäten består av tolv frågor och årets rapport släpps i slutet av maj.

*** OBS! Detta inlägg är mer än två år gammalt. Även om jag gör mitt yttersta för att hålla även äldre inlägg uppdaterade, kan jag inte alltid garantera det. /Fredrik Hed ***

Håller du inte med? Eller har du andra erfarenheter? Kommentera lite längre ner.

Inte riktigt det du letade efter?
Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *