Senaste nytt!
Hem / Ögon / Ska jag byta till den nya tabletten?

Ska jag byta till den nya tabletten?

Jag har Gula fläcken i ena ögat. Har fått många behandlingar och den har legat stilla i över ett år, men synen blir sämre. Nu har den börjat även i andra ögat. Är det någon mening med att jag äter Blue Berry? Har ätit dessa i flera år? Såg att det kommit en ny tablett som heter Optivital mot Gula fläcken. Tror du att det är någon mening med att byta, eller att helt låta bli? De är dyra att köpa.

Äter mycket som jag plockat. Har inga andra mediciner, förutom under vintern då jag tar en tablett Multivitamin 50+. Är 85 år och för övrigt ganska frisk. Går stavgång en timme dagligen och cyklar rätt mycket.

Småländska

Förändringar av gula fläcken är en del av ett normalt åldrande. Det slår ut det skarpa seendet och gör det svårare att läsa.

Det är roligt att höra att du håller igång med stavgång och cykel. Fortsätt med det.

Det är bra att du äter blåbär. De innehåller lutein som är bra för ögat; skyddar gula fläcken mot skadligt UV-ljus och oxidativa reaktioner.

Både Blue Berry och Optivital är kosttillskott som innehåller och mineraler, bland annat lutein. De är ganska dyra och eftersom du har den äkta varan, blåbär, tycker jag att du ska fortsätta med det istället.


Håller du inte med? Eller har du andra erfarenheter? Kommentera lite längre ner.

Inte riktigt det du letade efter?
Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *