Senaste nytt!
Hem / Öron / Vad hjälper bäst mot tinnitus?

Vad hjälper bäst mot tinnitus?

Jag tar Mirtazapin 45 mg till natten för depression. På grund av tinnitus tar jag också kosttillskottet Tone varje dag. Kan jag dela på Tone-tabletterna eftersom de är så stora? Går Tone ihop med Mirtazapin? Kan du föreslå något annat preparat vid tinnitus? Kan Mirtazapin ge biverkningen Tinnitus?

Syster Cecilia

Tone är ett kosttillskott som innehåller bovete, humle, och galangarot, samt niacin, kalium och . Niacin och magnesium bidrar till nervsystemets normala funktion, bland annat att överföra impulser från örat till hjärnan.

Ja, det går bra att dela Tone-tabletterna. Jag kan dock inte hitta några studier som visar att det har effekt, dock finns det viss dokumentation att vissa av ingredienserna möjligen kan hjälpa till. Det finns inte heller några studier som har undersökt Tone ihop med Mirtazapin.

Många läkemedel kan orsaka just tinnitus som biverkan, bland annat acetylsalicylsyra i höga doser, flera olika antidepressiva läkemedel, såsom SSRI- och MAO-hämmare. Dock finner jag inga sådana biverkningar med Mirtazapin. Däremot kan depression bidra till tinnitus.

Några andra preparat känner jag inte till. För mer information om tinnitus kan du kontakta Hörsellinjen.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 23 2017.


Håller du inte med? Eller har du andra erfarenheter? Kommentera lite längre ner.

Inte riktigt det du letade efter?
Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *