Hem / Hemmets Journal / Vad hjälper bäst mot tinnitus?
Kosttillskottet Tone kan hjälpa vid tinnitus, men det finns inga studier som bevisar någon effekt.

Vad hjälper bäst mot tinnitus?

Jag tar 45 mg till natten för depression. På grund av tinnitus tar jag också kosttillskottet Tone varje dag. Kan jag dela på Tone-tabletterna eftersom de är så stora? Går Tone ihop med Mirtazapin? Kan du föreslå något annat preparat som kan hjälpa mig? Kan Mirtazapin ge biverkningen Tinnitus?

Syster Cecilia

Tone är ett kosttillskott som innehåller bovete, humle, blåbär och galangarot, samt niacin, kalium och . Niacin och magnesium bidrar till nervsystemets normala funktion, bland annat att överföra impulser från örat till hjärnan.

Ja, det går bra att dela Tone-tabletterna. Jag kan dock inte hitta några som visar att det har effekt, dock finns det viss dokumentation att vissa av ingredienserna möjligen kan hjälpa till. Det finns inte heller några studier som har undersökt Tone ihop med Mirtazapin.

Depression kan bidra till tinnitus

Många läkemedel kan orsaka just tinnitus som biverkan, bland annat i höga doser, flera olika antidepressiva läkemedel, såsom SSRI- och MAO-hämmare. Dock finner jag inga sådana biverkningar med Mirtazapin. Däremot kan depression bidra till sådana hörselproblem.

Några andra preparat känner jag inte till. För mer information kan du kontakta Hörsellinjen.

Denna fråga besvarades i nr 23 2017.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *