Senaste nytt!
Hem / P-piller / Ska jag få en mensliknande blödning om jag tar p-piller?

Ska jag få en mensliknande blödning om jag tar p-piller?

Jag tar p-piller prionelle regelbundet varje dag, och började för drygt en månad sedan. Min kille kom i mig när jag hade börjat med dessa piller, en vecka efter start.

Innan jag började med p-piller använde jag mej av att jag fick mens varje månad som en sorts graviditetskoll. Så jag såg att jag inte var gravid.

Men nu får jag en så kallad mensliknande blödning. Menas det att om jag inte får den kan jag vara gravid så som de är i vanliga fall? Eller får man den mensliknande blödningen hur som helst när man äter p-piller?

/Sanna


Förutom att skydda mot graviditet gör p-piller att mensblödningarna blir mer regelbundna och ofta blir menstruationen mindre smärtsam och mängden minskar. Du ska alltså få en mensblödning var 4e vecka även när du tar p-piller – det är normalt.

Men det kan hända att den uteblir även om det är ovanligt. Skulle den utebli två gånger på raken kan du vara gravid. Informera din läkare/barnmorska omgående. Börja inte på nästa tablettkarta förrän din läkare/barnmorska kontrollerat att du inte är gravid.

 

*** OBS! Detta inlägg är mer än två år gammalt. Även om jag gör mitt yttersta för att hålla även äldre inlägg uppdaterade, kan jag inte alltid garantera det. /Fredrik Hed ***

Håller du inte med? Eller har du andra erfarenheter? Kommentera lite längre ner.

Inte riktigt det du letade efter?
Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *