Senaste nytt!
Hem / Huvudvärk / Hur är det med alkohol och Ibumetin och Alvedon?

Hur är det med alkohol och Ibumetin och Alvedon?

Jag var på after work med jobbet för en tid sedan och hade åtta timmar innan tagit en på grund av huvudvärk. Hur långt efter en Alvedon är det okej att dricka? Jag drack tre glas vin under kvällen, hade fortsatt huvudvärk. På morgonen hade jag kvar värken som började likna migrän och tog en . Hur skadligt är det här för min kropp?

Det har hänt några gånger förr att jag haft huvudvärk, tagit något smärtstillande och sedan druckit två glas vin. Jag dricker inte jätteofta, det händer att jag dricker lite mer 2-3 gånger per år, då jag ändå inte blir så påverkad så jag tappar omdöme. Sedan dricker jag 1-2 glas vin kanske en gång i månaden (knappt).

Hur skadligt är det? Samt hur långt efter en alvedon är det ok att dricka?

Tess

Så som du beskriver det går det bra.

Det är mer om du ligger på fulldos av dessa läkemedel och dricker mer än vad du beskriver som det kan bli problem. Då bryter kroppen ner alkoholen i första hand och det kan bli leverskador av ffa Alvedon (som innehåller substansen paracetamol).

Tar du bara en Alvedon kan du dricka 2-3 glas vin under en kväll.


Håller du inte med? Eller har du andra erfarenheter? Kommentera lite längre ner.

Inte riktigt det du letade efter?
Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *