Senaste nytt!
Hem / Biverkning / Finns det något bättre alternativ till ibuprofen?

Finns det något bättre alternativ till ibuprofen?

Jag tar 25 mg Sertralin pga utmattningsdepression som jag titrerat upp långsamt i 5 mg steg då jag är känslig för psykofarmaka (har tidigare provat först Paroxetin, sedan mirtazapin+lyrica+oxascand men fått mycket biverkningar och tillvänjningssymtom).

I samband med upptitreringen av sertralin fick jag besvär med rastlöshet till att börja med och sedan trötthet vid varje ökning men 25 mg tycker jag funkar ok och jag har ätit det i drygt 1 år.

I samband med att jag fått olika smärttillstånd som hälsporre och ryggont har jag blivit ordinerad ibuprofen. Varje gång jag avslutar min behandling med ibuprofen får jag alltid samma symtom som jag fick när jag ändrade min dos av sertralin under upptitreringen så nu undrar jag om ibuprofen påverkar min koncentration av sertralin och om det är så vilken annan värk/antiinflammatorisk medicin kan man ta istället?

/Ronny

Behandling med sertralin kan i sig ge symtom som rastlöshet och trötthet (finns upptaget som biverkningar), detta kan också uppstå vid dosökning.

Däremot låter det konstigt att du skulle få samma reaktion när du avslutar behandling med ibuprofen. Det finns inte upptaget som biverkan någonstans men det utesluter inte att det kan hända dig.

Du kan prova andra antiinflammatoriska läkemedel, som t ex diklofenak, naproxen eller ketoprofen.


Håller du inte med? Eller har du andra erfarenheter? Kommentera lite längre ner.

Inte riktigt det du letade efter?
Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.