Senaste nytt!
Hem / Smärta / Kan jag kombinera dessa när jag har fibromyalgi och migrän?

Kan jag kombinera dessa när jag har fibromyalgi och migrän?

Jag har fibromyalgi och migrän. För detta tar jag Treo comp brus, Tramadol retard hexal 100mg och började nyligen med Imigran 20mg för migränen.

Jag försöker att inte ta Treo och Tramadol samtidigt. Men nu provade jag enbart Imigran när jag kände att min migrän var på väg att komma och jag tror att det inte var bra alls för min migrän vart 10 gånger värre.

Så jag undrar om dessa mediciner går att kombinera med varandra?

Tramadolen är för min kroniska värk i alla leder, muskler och själva benen i hela kroppen, pga fibromyalgin.

/Torbjörn

Imigran är normalt ett bra läkemedel vid migrän, men Tramadol är inte jättebra att kombinera med dina övriga läkemedel. Tramadol kan påverka effekten av både kodein (som finns i Treo komp) och av sumatriptan (som finns i Imigran).

Jag tycker att du ska prata med din läkare om detta och att ni gemensamt hittar en annan strategi för din fibromyalgi, ffa ett annat alternativ till Tramadol. Det finns en del alternativ ni kan prova.


Håller du inte med? Eller har du andra erfarenheter? Kommentera lite längre ner.

Inte riktigt det du letade efter?
Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.