Senaste nytt!
Hem / Artros / Kan jag ta Nypozin med mina andra mediciner?

Kan jag ta Nypozin med mina andra mediciner?

Jag har reumatisk värk och långt gången artros i händer, knän och fötter. Läkaren har ordinerat Paraflex, och fysisk aktivitet.

Nu undrar jag om jag dessutom kan ta kosttillskottet , som innehåller strandnypon, för att få ytterligare effekt.

Fungerar Nypozin ihop med de andra läkemedlen?

Anna-Greta

Ja då, de fungerar ihop. Däremot ska du inte förvänta dig någon dramatisk effekt med Nypozin. Det finns inga bra studier som har visat någon större effekt, men vissa människor upplever att de blir hjälpta.

Paraflex är ett läkemedel som fungerar muskelavslappnande vid flera olika sjukdomar, bland annat artros och artrit. Panodil är ett smärtstillande läkemedel. Det är inte det bästa valet vid just artros. Du skulle kunna prata med läkaren om att byta till ett så kallat NSAID-preparat istället, t ex ibuprofen.

Fysisk aktivitet, efter förmåga, är jättebra. Promenader, cykel, simning – allt som gör att du rör på kroppen är också bra för din artros. Motionen håller kroppen i trim och stärker musklerna runt artrosen, som då fungerar avlastande.


Håller du inte med? Eller har du andra erfarenheter? Kommentera lite längre ner.

Inte riktigt det du letade efter?
Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *