Hem / Biverkning / Kan Voltaren och Ipren höja blodtrycket som biverkan?

Kan Voltaren och Ipren höja blodtrycket som biverkan?

Sitter här med en nyopererad fotled. Innan operationen gav 2 voltaren + 1 bra smärtlindring. Men kan den kombinationen ge mig högt blodtryck som biverkan?

Jag röker ej, dricker normalt 1-2 glas vin/vecka till mat, motionerar 4-5 ggr/vecka och lever sunt.

Kvinna, 46 år

Jo, det finns rapporter om att smärtstillande läkemedel av NSAID-typ (inkl Voltaren och Ipren) kan ge ett förhöjt blodtryck. Men det betyder inte att alla får det. Därför är det bra att ha koll på trycket och mäta det emellanåt om du tar mycket NSAID-preparat.

Voltaren och Ipren är inte en optimal kombination

Om du redan har ett förhöjt blodtryck är det inte bra att börja med något sådant preparat. Då är paracetamol ett bättre alternativ. Det finns i t ex och Panodil.

Voltaren tillhör en grupp läkemedel som kallas för cox-hämmare eller NSAID. Det finns som receptfritt läkemedel och lindrar smärta, dämpar inflammation och sänker feber. Det kan användas för att lindra tillfällig smärta, till exempel mensvärk, tandvärk och migrän, eller efter operation som i ditt fall.

I form av gel, sprej eller plåster kan det användas för att lindra smärtor i muskler eller leder i samband med till exempel en sportskada eller i knän.