Senaste nytt!
Hem / Artros / Tar jag rätt mediciner mot smärtan?

Tar jag rätt mediciner mot smärtan?

Jag har artros i höger höft och behandlas med Arthrotec Forte två tabletter per dag och två tre gånger per dag. Dessutom tar jag naturmedel i form av Artrox och , två tabletter av varje per dag. Läkaren har också ordinerat motionscykel cirka 2 x 5 minuter per dag på minsta motstånd. Är detta en lämplig medicinering för mina smärtproblem och vilka kan biverkningarna vara?

GC

Absolut, Arthrotec och Alvedon är en bra kombination. Det är två olika mekanismer som motverkar smärta på olika sätt. De vanligaste biverkningarna för Arthrotec är magsmärta, diarré och illamående. För Alvedon i din dosering är det ovanligt med biverkningar.

Däremot tror jag inte så mycket på Artrox, det finns inga bra vetenskapliga studier på människa som har visat effekt på gruppnivå. Men det kan absolut vara så att enskilda personer upplever att det fungerar bra. Om du tycker att det fungerar ska du fortsätta.

Omega 3 kan vara ett bra tillskott, även om jag inte tror att det påverkar din artros. Det är mer för att möjligen minska risken för hjärtkärlsjukdom och olika inflammatoriska sjukdomar, men de stora studierna saknas som skulle kunna bekräfta det.

Motionscykel är jättebra, fortsätt med det.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 48 2016.


Håller du inte med? Eller har du andra erfarenheter? Kommentera lite längre ner.

Inte riktigt det du letade efter?
Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *