Senaste nytt!
Hem / Biverkning / Vad kan jag ta istället för NSAID som jag reagerade på?

Vad kan jag ta istället för NSAID som jag reagerade på?

Jag har värk i ett knä, men tar inga mediciner för detta. Jag tog en gång, men fick en allergisk reaktion och fick åka till vårdcentralen och inhalera medicin för andningssvårigheter. Vågar inte ta denna mer.

Provade efter ett par år med , samma sak hände då också. Läkaren avrådde mig sedan att ta dessa.

Nu undrar jag om jag vågar ta Voltaren i tablettform eller som gel?

Det gäller ju inte bara ett knä, man kan ju ha ont någon annanstans och behöver ta värk- och inflamationshämmande. Är för övrigt frisk.

Kicki, 65

Jag avråder dig också från att ta dessa. Det finns vissa människor som reagerar allergiskt på så kallade NSAID-preparat och sådana reaktioner kan vara potentiellt livshotande.

Då bör du undvika även Voltaren i tablettform, men gel skulle kunna fungera eftersom det är lokalt på huden. Prova att stryka lite på ett knä och testa.

Om du vill ta tabletter som lindrar värken skulle jag istället rekommendera paracetamol. Dessa fungerar dock inte inflammationshämmande.


Inte riktigt det du letade efter?

Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *