Senaste nytt!
Hem / Nyhet / Högre vinst trots lägre omsättning för Apotek Hjärtat

Högre vinst trots lägre omsättning för Apotek Hjärtat

Apotek Hjärtats nettoomsättning uppgick 2012 till 7 026 (7 175) MSEK, en minskning med 0,2 procent. Men resultatet ökade från 183 till 244 MSEK.

Under året har volymen av receptrader ökat med 0,5 procent, samtidigt som prisnivån per orderrad har sjunkit med 4 procent. Utvecklingen inom egenvårdsprodukter har varit fortsatt god med en ökning med 2,4 procent.

– Vi har förbättrat vårt resultat samtidigt som vi har fått nöjdare kunder. Vi står starka i den hårda konkurrensen på apoteksmarknaden, säger Anders Nyberg, vd i Apotek Hjärtat.

Bokslutet i korthet:

  • Nettoomsättningen blev 7 026 (7 175) MSEK
  • Resultatet före avskrivningar av goodwill (EBITA) uppgick till 244 (183) MSEK
  • Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till 163 (114) MSEK

– Våra kunder är nöjda, och under 2013 ska vi ytterligare förbättra kundnöjdheten, inte minst genom att satsa på förbättrad tillgänglighet till läkemedel. Vårt mål för tillgänglighet är 96 procent. Det är högre än riktlinjen för branschen på 94 procents servicegrad. Dit ska vi nå genom vår stora satsning på egen varuförsörjning, där vi tar kontroll över leveranserna till apoteken, säger Anders Nyberg.

*** OBS! Detta inlägg är mer än två år gammalt. Även om jag gör mitt yttersta för att hålla även äldre inlägg uppdaterade, kan jag inte alltid garantera det. /Fredrik Hed ***

Håller du inte med? Eller har du andra erfarenheter? Kommentera lite längre ner.

Inte riktigt det du letade efter?
Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *