Hem / Nyhet / Vd-byte på Apotekens Service – som försvinner

Vd-byte på Apotekens Service – som försvinner

Regeringen har beslutat att verksamheten i Apotekens Service AB per den 1 januari 2014 ska övergå i den nya Myndigheten för hälso- och vårdinfrastruktur. Därför har styrelsen i Apotekens Service beslutat att bolaget i denna omställningsfas behöver en ny vd, varför Ylva Hambraeus Björling lämnar bolaget den 4 mars.

Arbetet med att rekrytera en ny vd har påbörjats. Under tiden har nuvarande vice vd Stefan Jakas utsetts till tillförordnad vd.

– Apotekens Service bildades 2008 för att ta hand om, utveckla och förvalta den IT-infrastruktur som är nödvändig för en patientsäker och tillförlitlig läkemedelsförsörjning på en omreglerad apoteksmarknad. Den tydligaste tjänsten är elektroniska recept för läkemedel. Ylva Hambraeus Björling har haft en instrumentell roll och lett detta arbete på ett förtjänstfullt sätt. Nu går bolaget in i en ny fas och styrelsen har därför bedömt att det är nödvändigt med denna förändring, säger styrelseordförande Olof Englund.

*** OBS! Detta inlägg är mer än två år gammalt. Även om jag gör mitt yttersta för att hålla även äldre inlägg uppdaterade, kan jag inte alltid garantera det. /Fredrik Hed ***

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *