Senaste nytt!
Hem / Urologi / Hur ska jag ta Toviaz för min inkontinens för bästa effekt?

Hur ska jag ta Toviaz för min inkontinens för bästa effekt?

Jag fick för några år sedan utskrivet Toviaz 8 mg för min inkontinens. Det var nog meningen att den skulle tas varje dag, och nog skulle det behövas, för min blåsa bär sig inte klokt åt!

Men denna tablett är så dyr så att jag tar den bara när jag skall vara hemifrån under lång tid, alltså flera timmar. Nu har jag börjat fundera på om det kanske inte är bra att göra så. Själv tycker jag att detta fungerar bra (helt hjälper ju inte tabletten). Hemma får jag ju stå ut, tycker jag.

Kan jag fortsätta med detta?

/Elsa

Visst kan du göra så som du gör, om du tycker att det fungerar bra.

Bäst effekt, det som är visat i de medicinska studierna, är ju att ta tabletten så som läkaren har tänkt och skrivit på receptet. I de medicinska studierna, som ligger till grund för godkännandet, har man kommit fram till att full behandlingseffekt uppnås efter mellan 2 och 8 veckor. Därför bör du ta den kontinuerligt. Det hjälper troligen inte att du tar den på morgonen om du ska vara borta flera timmar på kvällen.

 


Håller du inte med? Eller har du andra erfarenheter? Kommentera lite längre ner.

Inte riktigt det du letade efter?
Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *