Senaste nytt!
Hem / Vikt / Fungerar verkligen bantningsmedlet XL-S Medical?

Fungerar verkligen bantningsmedlet XL-S Medical?

Jag vill testa XL-S Medical, som säljs för viktminskning, men undrar om det verkligen fungerar? Jag har jätteproblem med att gå ner i vikt och har köpt olika produkter för att få en knuff i rätt riktning. Har provat allt, gått ner något kilo, sen är det stopp. Och blivit djupt besviken när det inte fungerat. Jag tycker inte att apoteken ska sälja såna produkter om de inte håller vad de lovar.

Anneli

Apoteken säljer dessa produkter för att det finns en efterfrågan, och för att de har en viss effekt, i varje fall XL-S Medical. Det finns vetenskapligt visad effekt med XL-S Medical, men det är ingen fantastisk effekt. Det är en hjälp, och inget mirakelmedel.

Det fungerar om det används så som de gjorde i studierna. Där användes XL-S Medical i kombination med kalorireducerad kost och fysisk aktivitet. Men frågan är om det inte egentligen är det mindre kaloriintaget tillsammans med lite mer fysisk aktivitet som ger effekten. Grundbulten är att du ska förbruka mer kalorier än vad du stoppar i dig.

Kvinnor ska äta ungefär 2000 kalorier per dag. Om du drar ner på det, till cirka 1600 per dag, och rör på dig lite mer (promenader, cykling, simning, löpning etc) så kommer du sakta gå ner i vikt.

Denna fråga besvarades i nr 28 2017.


Inte riktigt det du letade efter?

Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *