Senaste nytt!
Hem / Vikt / Hur gör jag bäst för att gå ner i vikt?

Hur gör jag bäst för att gå ner i vikt?

Det finns en massa olika produkter som utlovar bättre effekt och att de är det mest effektiva för att gå ner i vikt. Är det egentligen något som är bättre än något annat?

Anna

Det finns väldigt få studier som har jämfört alla dessa hjälpmedel med varandra. Det finns en svensk studie från Karolinska universitetssjukhuset som har jämfört Allévo med . 36 överviktiga män delades slumpmässigt in i två grupper som fick testa någon av produkterna under åtta veckor. Resultat var att de båda produkterna var lika bra på att minska vikten, BMI, midjeomfång och andelen kroppsfett. Men utifrån den studien går det egentligen inte att säga något om hur det fungerar på kvinnor. Andra produkter som kan hjälpa dig är till exempel Modifast och XLS Medical. Alla finns att köpa på apotek.

I grund och botten, när det gäller att gå ner i vikt, så handlar det om att göra av med mer energi (kalorier) än man tar in. De olika produkterna hjälper dig med detta, men det viktiga är att försöka ändra sina vanor. Mer fysisk aktivitet och mindre kalorier – vilket ju alla vet att det är lättare sagt än gjort.

Annars är det många som provar att fasta två dagar i veckan och tycker att det fungerar, enligt den så kallade 5:2-dieten.

Denna fråga besvarades i nr 21 2017.


Inte riktigt det du letade efter?

Gör en sökning. | Eller ställ din egen fråga här.

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer varje onsdag kväll med senaste veckans inlägg.

Symptom och problem som nämns här på sajten kan vara biverkningar av läkemedel. Rapportera gärna biverkningar till Läkemedelsverket.

Om Fredrik Hed

Apotekare och medicinjournalist, just nu redaktör för Diabetesförbundets medlemstidning Allt om Diabetes. Tidigare chefredaktör för Reumatikervärlden, Läkemedelsvärlden, Evidens och Tidningen Apoteket. Ofta anlitad moderator, bland annat i Almedalen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *