Hem / Hemmets Journal / Riskerar jag att överdosera vitaminerna?
FOTO: Pixabay

Riskerar jag att överdosera vitaminerna?

Jag tar en påse Skingain och 2 kapslar varje dag. Pa? mina yogapass har jag fått höra att det är bra att ta och tillskott av och kalcium. Kan jag ta dessa preparat tillsammans med mina två tillskott, eller kan det bli för mycket av något?

60+

Skingain är ett kosttillskott som innehåller kollagen och påstås vara bra för hudens välbefinnande. Den innehåller dessutom .

Membrasin är ett kosttillskott mot torra slemhinnor i mun, ögon och underliv. Det innehåller SBA 24, som är ett extrakt av hela havtornsbär med en balanserad sammansättning av fettsyror, E-vitaminer, samt som bidrar till att bibehålla slemhinnornas normala funktion.

Visst kan det vara bra att ta tillskott av D-vitamin, magnesium och kalcium, om du misstänker att du får i dig för lite av dessa genom den vanliga kosten. Studier visar dock att de allra flesta människor får i sig dagsbehovet av alla dessa ämnen genom sin vanliga kost.

Eftersom varken Skingain eller Membrasin innehåller D-vitamin, magnesium och kalcium löper du ingen risk att det blir för mycket. Om du tar ett multivitamin, välj ett som inte innehåller A-vitamin, eftersom det finns A-vitamin i Membrasin.

Denna fråga publicerades i Hemmets Journal nr 30 2015.

 

*** OBS! Detta inlägg är mer än två år gammalt (2 år för att vara exakt). Men jag gör mitt yttersta för att hålla även äldre inlägg uppdaterade. /Fredrik Hed, Fråga Apotekaren ***

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *