Hem / 20 senast uppdaterade inläggen

20 senast uppdaterade inläggen

Materialet här på Fråga Apotekaren uppdateras kontinuerligt för att alltid vara så aktuellt det bara går.

Här nedan hittar du de 20 senast uppdaterade inläggen.

Oxycontin
Jag är en man på 50 år som lider av en del smärtor efter olika skador. För detta tar jag Oxycontin 40 mg, morgon och kväll. Jag har också Oxycontin hemma som har utgångsdatum 2016, alltså 1-2 år för gamla. Har de ...
Läs Mer
läkare
Ibland i mina svar här på Fråga Apotekaren så hänvisar jag den som fråga att prata med sin läkare, innan hen gör några förändringar i en pågående medicnering, eller lägger till eller ändrar något annat. Det kan jag göra av ...
Läs Mer
20 senast uppdaterade inläggen
För flera år sedan fick jag ont i händerna. Sjukvården hittade inga fel så på egen hand provade jag att ta kosttillskottet Vitaepro. Detta hjälpte mig jättebra. Nu har jag fått diagnosen benskörhet och för det får jag Aclasta-dropp. Slutade ...
Läs Mer
Ibumetin samtidigt
Jag tar Sandoz 2 x 2,5 mg pga – 225/125 mm Hg. Har tidigare tagit Metoprolol 3 x 20 mg men slutade pga för mycket . Kan jag ta Ibumetin samtidigt som jag tar Enalapril? Frågar för ...
Läs Mer
epilepsi
Jag läste i något forum på nätet att svampen chaga, sprängticka, skulle fungera vid epilepsi. En tjej hade testat och hade inte haft några anfall sedan hon började med chaga. Vet du något om detta? /Anna Nej, jag känner inte ...
Läs Mer
Voltaren om jag röker
Jag har muskelvärk i höger lår. För detta använder jag Voltaren Gel 23,2 mg/g 2-3 ggr/dagligen samt Alvedon 2 st 2 ggr dagligen. Jag hade först tänkt att använda Voltaren tabletter för min muskelskada. Jag läste på bipacksedeln att man ...
Läs Mer
elektrolyter
Jag är 75 år och har besvär med förstoppning och hemorrojder, men är i övrigt frisk. För förstoppningen får jag osmotiska medel på recept av min läkare, sedan ett halvår, som fungerar bra, Moxalole alt Apelsin laxido, 1 portionspåse/dag. Jag tar också naturläkemedel/tillskott ...
Läs Mer
Nicorette
Jag ska försöka sluta röka och ska ta hjälp av Nicorette. Det står att man ska kolla vilka man tar innan man börjar. Jag tänkte börja med Nicorette 4 mg. Jag tar följande mediciner: Norvasc 10 mg Seloken 50 ...
Läs Mer
ciklosporin och Cardicore
Jag tar ciklosporin 25 mg morgon och kväll på grund av allergi, i form av hudutslag. Jag vill veta om jag kan kombinera detta med kosttillskottet Cardicore (nutrition drink mix)? Jag är 72 år gammal. Allan Ciklosporin är ett immundämpande ...
Läs Mer
En svensk och en norsk rapport visar att det svenska systemet för utbyte av läkemedel på apotek leder till låga priser. Priserna i Sverige på utbytbara mediciner som har konkurrens är cirka 40 procent lägre än i Norge. Det genomsnittliga priset ...
Läs Mer
hemorrojder
Från och till har jag problem med hemorrojder. Det svider och kliar, och blöder lite ibland. Jag brukar smörja med salva, men undrar nu om det finns något annat jag kan ta, kanske något naturmedel eller så? Giulia Hemorrojder är ett ...
Läs Mer
biverkningar
Det rapporterades fler biverkningar till Läkemedelsverket 2016 jämfört med 2015. De vanligaste biverkningsrapporterna gällde blodförtunnande läkemedel (warfarin, apixaban och rivaroxaban) och avser till stor del blödningar. Därefter kom paracetamol där den mest rapporterade allvarliga biverkningen var intoxikation/förgiftning. – Det är ...
Läs Mer
Naturmedel kan
Forskare i Sydafrika har visat att vanliga kosttillskott och växtbaserade produkter som johannesört, Ginkgo biloba och ginseng kan ge allvarliga biverkningar om de tas samtidigt som receptförskrivna läkemedel. Studien är publicerad  i British Journal of Clinical Pharmacology och redovisas av Läkemedelsvärlden. Forskarna analyserade ...
Läs Mer
statiner
Jag har högt blodtryck som jag behandlas för sedan ca 5 år med Enalapril 15 mg och Hydrochlorothiazide 25 mg var morgon. För ca 1,5 år sedan fick jag låg puls (nattetid) och fick en pacemaker. Efter det började jag ...
Läs Mer
Redasin kan hjälpa till att sänka kolesterolet.
För tre år sedan hade jag 7,9 i kolesterol. Det har ökat sakta från att jag haft under 5 för 20 år sedan. Läkaren tyckte inte jag skulle ha medicin för det höga värdet, eftersom jag varken är överviktig, diabetiker, ...
Läs Mer
höga kolesterolvärde
Jag är ordinerad Eliquis och bisoprolol på grund av förmaksflimmer. Har nu fått förhöjda kolesterolvärden (7-8) men vill helst inte ta statiner då jag inte mår bra av dem. Kan jag kombinera dessa mediciner med hälsokost i form av Redasin ...
Läs Mer
Redasin med
Jag har högt blodtryck som jag behandlar med Losartan. Jag har också en extremt jobbig tinnitus som jag behandlar med Lerkanidipin, Oxascand och Sertralin. Har på senare tid fått lätt förhöjda kolesterolvärden. Jag tycker att jag tar tillräckligt med läkemedel ...
Läs Mer
Det går bra att ta Valerina eller Neurol samtidigt som p-plåster
Jag använder Evra depotplåster som preventivmedel. Jag har också lite problem med ångest ibland och skulle vilja testa Valerina Forte eller Neurol Forte. Går dessa att ta när man har p-plåster? Tänker så att effekten på plåstret inte ändras eller ...
Läs Mer
Alvedon samtidigt med Orudis
Jag har haft värk i sittknölen och ner i benet en längre tid. Nu har jag fått Orudis 100 mg/1 tabl. per dag för detta. Kan jag vid behov även ta Alvedon tillsammans med den? efw Ja då, det går ...
Läs Mer
Artroflex+
Detta gäller en 84-årig kvinna, min mamma. Hon har ett långvarigt diskbråck och ramlade i januari och slog ryggen illa precis där hon har diskbråcket. Enligt läkaren var det för trasigt för att operera. Sprutor går inte heller, hon kan ...
Läs Mer
I footnotes