Hem / 20 senast uppdaterade inläggen

20 senast uppdaterade inläggen

Materialet här på Fråga Apotekaren uppdateras kontinuerligt för att alltid vara så aktuellt det bara går.

Här nedan hittar du de 20 senast uppdaterade inläggen.

20 senast uppdaterade inläggen
De nya riktlinjer för behandling av urinvägsinfektion i öppenvården gäller både barn, kvinnor och män, och syftar till att använda de antibiotika som finns på bästa sätt. Allt för att bidra till bättre folkhälsa och minska risken för utveckling av antibiotikaresistens ...
Läs Mer
20 senast uppdaterade inläggen
Min mage lever sitt eget liv och jag kan vara både lös och hård. Jag kan inte koppla det till någon speciell mat utan det är helt slumpmässigt. Jag läste en artikel om något som heter Sunwic, som skulle fungera ...
Läs Mer
20 senast uppdaterade inläggen
Jag har länge haft problem med magen. Jag kan vara både förstoppad och ha diarréer, ha smärtor och känna mig uppsvälld som en ballong. Jag har lyckats identifiera viss mat som jag undviker och därmed mår jag bättre, men besvären ...
Läs Mer
20 senast uppdaterade inläggen
Ämnena Bisoprololfumarat, som finns i Bisoprolol, samt Metoprolol, som finns i Seloken, är dessa lika potenta eller är det förstnämnda starkare? Själv fick jag Seloken 50 mg utskrivet till mig, medan en stor, stark man fick utskrivet 1,25 mg Bisoprolol ...
Läs Mer
20 senast uppdaterade inläggen
Jag läser i ett nummer av HJ (nr 38 2015) ditt svar angående myrkrypningar och värk i benen. Det senaste man funnit är att järnbrist i järndepåerna, trots bra Hb (blodvärde) kan vara orsak. Man kan bli så mycket bättre ...
Läs Mer
20 senast uppdaterade inläggen
Jag har barn på både dagis och skola och vissa i personalen säger att hela vitpepparkorn skyddar mot vinterkräksjukan. Det låter ju underbart om det stämmer. Kan vitpeppar hjälpa till att minska risken för att vi ska bli sjuka? /Annika ...
Läs Mer
20 senast uppdaterade inläggen
Jag är en kvinna på 54 år som har extraslag på hjärtat. Behandlar med Isosorbidmononitrat mylan 20 mg, Amlodipine teva 5 mg, B12 Betolvex 1mg, Evening Primrose oil, Protivo och mineralkapsel, Betavivo tuggtablett 2 st om dagen. Började äta ...
Läs Mer
20 senast uppdaterade inläggen
Vad är egentligen ett kosttillskott? Och varför behöver vissa människor ta kosttillskott? Många frågar om det, om de kan ta det, om det fungerar tillsammans med vanliga läkemedel etc. Och du svarar ofta att inte ersätter en varierad kost ...
Läs Mer
20 senast uppdaterade inläggen
Jag undrar om det är farligt att kombinera Paroxetin med More Woman? Jag har tagit en halv Paroxetin och en kapsel More Woman på morgonen. Det står att jag ska ta en kapsel More Woman till kvällen också men det ...
Läs Mer
20 senast uppdaterade inläggen
Under många år tog jag flera kosttillskott, bland annat och D-vitamin. Tyvärr drabbades jag för några veckor sedan av en hjärtinfarkt och låg på sjukhus en tid. När jag blev utskriven fick jag med mig en lista med ...
Läs Mer
20 senast uppdaterade inläggen
Jag undrar vilka mediciner jag ska undvika eller som det är farligt att ta, samtidigt som jag tar tabletter med Johannesört? Det står på förpackningen att man ska vara försiktig med andra mediciner, men inte vilka. Är till exempel ...
Läs Mer
20 senast uppdaterade inläggen
Jag har länge undrat hur det ligger till med VitaePro. Är det så bra som det måste vara, eftersom tv sprutar ut info var tionde minut? Det verkar mest vara herrar som inte kan leva utan VitaePro, till exempel Stig ...
Läs Mer
20 senast uppdaterade inläggen
Alkohol och Alvedon kan vara en dålig kombination. Och det gäller inte bara Alvedon utan alla smärtstillande och febernedsättande läkemedel, både receptfria och receptbelagda, som innehåller den aktiva substansen paracetamol. Det är bland annat: Alvedon Citodon Pamol Panodil Paracetamol Apofri, ...
Läs Mer
20 senast uppdaterade inläggen
Jag är en 58-årig kvinna som lider av kronisk smärta och periodvis av depression. Jag tar Omega 3 varje dag samt ACO:s Vitamineral. För smärtan tar jag Tradonal 3x50 mg/dag och vid enstaka gånger 5 mg Stesolid, det sistnämnda vid ...
Läs Mer
20 senast uppdaterade inläggen
Jag har köpt minispiralen Jaydess nyligen men efter att ha läst om olika biverkningar har jag ångrat mig. Kan jag lämna tillbaka det oöppnade paketet och få pengarna tillbaka? kärbes Nej, det går tyvärr inte, det finns normalt ingen ånger- ...
Läs Mer
20 senast uppdaterade inläggen
Jag är en man på 67 år som på senare tid fått överdriven svettning, främst i huvud, hals och bröst. Kommer när som helst inomhus, efter vanlig promenad eller sitter och tittar på TV o.s.v. Påverkas också av olika tempererade ...
Läs Mer
20 senast uppdaterade inläggen
Igår torsdag hölls den första chatten här på Fråga Apotekaren. Vi diskuterade allt från magnesium, om det går bra att kombinera Johannesört och Inderal, vilket av preparaten Alfuzosid och Finasterid man ska välja, om banan kan hjälpa mot kramp i vaderna och ...
Läs Mer
20 senast uppdaterade inläggen
Jag var nyligen hos läkaren som konstaterade en lätt förstorad prostatakörtel. Hon sa att det är normalt för en man i min ålder och att ingen behandling är nödvändigt i det här läget. Nu undrar jag, om den fortsätter att ...
Läs Mer
20 senast uppdaterade inläggen
Jag har , som är välkontrollerat tack vare mediciner. Nu undrar jag om ingefära kan sänka kolesterolet? Kan det ha samma effekt som statiner? Jag dricker te på riven ingefära (cirka 3 cm från roten), citron och honung varje ...
Läs Mer
20 senast uppdaterade inläggen
Jag undrar om tabletter och kapslar samt brustabletter (c-vitamin) kan ta skada av värme? Jag råkade lägga min medicinlåda på nedersta hyllan i mitt skafferi men skafferiet är ovan spisen och jag använde spisen och ugnen i ca 30 minuter ...
Läs Mer