Hem > 20 senast uppdaterade inläggen

20 senast uppdaterade inläggen

Materialet här på Fråga Apotekaren uppdateras kontinuerligt för att alltid vara så aktuellt det bara går.

Här nedan hittar du de 20 senast uppdaterade inläggen.

dricka alkohol
Min man har behandlats med Flagyl i 7 dgr för Helicobacter. Slutade med detta i fredags på morgonen. Nu undrar jag om han kan ta några glas vin idag söndag då vi firar födelsedag? Man, 62 år Flagyl används bland ...
Läs Mer
Flagyl
Har just fått utskrivet Flagyl mot underlivsinfektion. De sa åt mig på apoteket att jag inte får dricka alkohol samtidigt som jag använder detta läkemedel. Nu är det så att jag ska på fest på lördag och skulle vilja dricka ...
Läs Mer
Dina röda utslag hänger inte ihop med medicinen
Jag tar Ciprofloxacin Ranbaxy 500 mg och Dalacin 300 mg för en sårinflammation. Har fått röda utslag på händer knän och armbågar, röda prickar som sticker och svider. Har tre dagar kvar på en tiodagars kur. Utslagen kom efter ungefär ...
Läs Mer
blodförtunnande medicin
Jag hade en hjärtinfarkt för knappt två år sedan. Då fick jag tre ”stentar” (nät) insatta för att vidga kranskärlen. Sedan dess tar jag: Trombyl 75 mg 1×1 Bisoprol Krka 2,5 mg 1×1 Candesartan Krka 4 mg 1×1 Crestor 10 mg ...
Läs Mer
Du avslutar genom att trappa ned dosen under några veckors tid.
Sedan fyra år tar jag sertralin 100 mg 1 tablett per dag för depression. Det har funkat väldigt bra men nu vill jag sluta pga att jag vill och behöver känna lite känslor igen. Jag vill börja fasa ut och har själv ...
Läs Mer
Det är ingen skillnad mellan Ipren och Ibumetin
Vad är det egentligen för skillnad mellan Ipren och Ibumetin? Jag stod på apoteket igår och skulle välja och kom och tänka på vad som egentligen skiljer dem åt. Är det någon skillnad? Lisa Nej, det är ingen egentlig skillnad ...
Läs Mer
Metoprolol och Bisostad är båda två läkemedel i en klass som kallas betablockerare
Är aktiv motionär och har bra kondition. Har dock ett som jag behandlar med Candersatan 4 mg och 25 mg; har tagit halv dos av båda medicinerna då blodtrycket sjunkit ner till 125/75. Bytte Metoprolol mot Bisostad ...
Läs Mer
fluoxetin
Min sambo vill byta sin medicin mot hennes depression då fluoxetin inte helt känns bra. Hon har tidigare prövat sertralin, men det var när hon var gravid så det känns inte som en säker provperiod. Hon har även ätit buspiron ...
Läs Mer
Metoprolol och Enalapril
Jag har högt som behandlas med metoprolol och ; Metoprolol Gea 50 mg och Enalapril 10 mg per dag. Jag upplever många biverkningar av både enalapril och metoprolol, såsom torrhosta, mer psoriasis, vårtor vid ögonen, torr i munnen, sömnrubbningar, ...
Läs Mer
Det går bra att ta Alvedon samtidigt med sertralin
Jag undrar om jag kan ta Alvedon samtidigt med Sertralin och min andra medicin? Jag har ångest som jag behandlar med Sertralin och Atarax, i doserna 25 mg och 10 mg. Fungerar det? /Rebecca För att börja i första änden ...
Läs Mer
kapselns
Min man har Skelleftesjukan och tar Iktorivil, en eller en och en halv för natten. Han tar också Gabapentin och jag undrar om kapseln 300 mg, gul kapsel, kan delas och innehållet blandas med kall mat? BC Nej, kapslarna ska ...
Läs Mer
medicin för blodtrycket
Jag har för högt blodtryck och dessutom en överansträngd muskel. Av en massör blev jag rekommenderad att äta Voltaren i några veckor. Går dessa tabletter att kombinera med min blodtrycksmedicin, Amlodipin, utan utebliven effekt eller biverkningar? I annat fall, finns ...
Läs Mer
Grapefrukt interagerar med statiner
Jag är 78 år och och har problem med sköldkörteln, blodtrycket, magen, lågt kalium och . Jag behandlar med Levaxin 100 microgr, Esidrex 25 mg, Losec 10 mg, kaliumklorid 750 mg – alla 1 tabl per dag. Läste på ...
Läs Mer
20 senast uppdaterade inläggen
Jag är 56 år och behandlar mig själv med Hypermin, mot lättare depression i samband med klimakteriebesvär. Jag tar följande läkemedel: Hypermin 1 tabl 3 ggr/dag Remifemin 1 tabl morgon o kväll Vitamin D3 2 tabl på morgonen Eskimå-3 pure ...
Läs Mer
hemorrojder
Från och till har jag problem med hemorrojder. Det svider och kliar, och blöder lite ibland. Jag brukar smörja med salva, men undrar nu om det finns något annat jag kan ta, kanske något naturmedel eller så? Giulia Hemorrojder är ett ...
Läs Mer
sleep repair
Jag är en kvinna i 70-årsåldern som har lite oregelbunden hjärtverksamhet. Jag har också ett högt blodtryck (stressrelaterat) och högt kolesterol (ärftligt), samt lite artros. Jag behandlar med Metoprolol 50 mg, Losartan 12,5 mg, Simvastatin 10 mg, samt ibland Imovane ...
Läs Mer
Sedix
Jag har sedan en tid tillbaka haft svårt att somna om kvällarna. Grannen tipsade om Sedix som hon själv hade testat med gott resultat. Vet du något om detta? Kan det fungera? Eller ska jag prata med en läkare? Zzzzz ...
Läs Mer
Det går bra att kombinera Alvedon och Ipren till barn med feber
Stämmer det att man kan ge både Alvedon och Ipren till barn som har hög feber som inte går ner? Jag trodde inte det men en kompis som är sjuksköterska säger att det går bra. /Cilla Jo då, det går ...
Läs Mer
tar Ipren
Jag undrar om det är farligt om jag tar Ipren 400 mg samtidigt med alkohol någon enstaka gång? JJ Nej, det är inte farligt. Det går bra att dricka måttligt med alkohol om du tar Ipren. Däremot ska du undvika att ...
Läs Mer
statiner
Jag har högt blodtryck som jag behandlas för sedan ca 5 år med Enalapril 15 mg och Hydrochlorothiazide 25 mg var morgon. För ca 1,5 år sedan fick jag låg puls (nattetid) och fick en pacemaker. Efter det började jag ...
Läs Mer