Hem > 20 senast uppdaterade inläggen

20 senast uppdaterade inläggen

Materialet här på Fråga Apotekaren uppdateras kontinuerligt för att alltid vara så aktuellt det bara går.

Här nedan hittar du de 20 senast uppdaterade inläggen.

Prostalgene
Jag misstänker att jag fått prostatit. Därför undrar jag om du känner till Prostalgene och om det är en seriös produkt eller som jag misstänker en bluff? Jag tar inga andra . TSJ Prostatit är en inflammation i prostatakörteln. Det ...
Läs Mer
Buventol
Jag har början på kol och astma. Tar Buventol vid behov, men det hjälper inte. Har åkt in akut fyra gånger pga andnöd. Vad ska jag ha istället och hur gör jag med astman som dom påstår jag har? ann-catrin ...
Läs Mer
ED-läkemedel
Jag behandlas för och höga blodfetter och har nu acceptabla värden. Vilket ED-läkemedel (för erektil dysfunktion) kan vara lämpligt för mig som, för fyra månader sedan, drabbades av en lätt stroke (s.k. TIA) och nu äter medicinerna Trombyl, Enalapril, Amlopidin ...
Läs Mer
FASS-böcker
Idag uppmanar Läkemedelsindustriföreningen (LIF) oss att slänga alla gamla FASS-böcker som står i bokhyllor och samlar damm. Och jag är benägen att hålla med. Så här skriver LIF i ett pressmeddelande idag torsdag 6 maj 2010: "Gammal information om läkemedel ...
Läs Mer
mediciner
Svärfar bor på servicehus och läkaren där sköter medicineringen. Nu tycker personalen att svärfar blivit mer orolig och deprimerad, speciellt på kvällar och nätter. De vill nu göra en demensutredning på svärfar men vi är säkra på att han inte ...
Läs Mer
krockar
Sedan jag började med och Oxascand för två veckor sedan har jag ibland känt mig yr och trött. När jag tagit mitt blodtryck har det varit lågt, t ex 98/65. Kan det vara så att mina nya mediciner sänker ...
Läs Mer
Vänta en vecka med alkohol efter isotretinoin
Jag tar isotretinoin (Roaccutan) och jag undrar ifall jag kan börja dricka alkohol direkt efter avslutad behandling? Alltså kunna festa "som vanligt" igen? /Emma Njae, jag skulle ta det lite lugnt med alkohol en tid efter avslutad kur med isotretinoin (Roaccutan). Din ...
Läs Mer
tatuering
Jag ska återuppta behandling mot acne med isotretinoin 40-60 mg/dag. Finns det anledning att inte genomföra en kosmetisk tatuering eller fillerbehandling (exempelvis med Restylane) under tiden jag använder isotretionin? Emma Jag skulle inte rekommendera dig att göra det under tiden ...
Läs Mer
Macushield och Optivital kan hjälpa gula fläcken
Jag har problem med gula fläcken och har av en optiker blivit rekommenderad att ta kosttillskottet Macushield mot gula fläcken. Kan det ha någon positiv effekt på gula fläcken? Äter även Waran och funderar hur dessa tabletter passar ihop? /Bettan ...
Läs Mer
Lymecycline
Jag tar Lymecycline Actavis, 2 tabletter per dag (en på morgonen och en på kvällen) för min acne. Jag har tagit det i 1 månad och 18 dagar. Hur många dagar efter avslutad kur kan jag börja vistas i solen ...
Läs Mer
fluoxetin
Min sambo vill byta sin medicin mot hennes då fluoxetin inte helt känns bra. Hon har tidigare prövat sertralin, men det var när hon var gravid så det känns inte som en säker provperiod. Hon har även ätit buspiron ...
Läs Mer
Prova paracetamol eller ibuprofen vid bältros.
Jag har fått bältros under vänster bröst och halva ryggen, det bröt ut natten mellan 17-18/4. Gick till vårdcentralen 21/4, men det var för sent för att få antiviral medicin enligt doktorn. Har fruktansvärd ont, kan knappt röra mig. Läste ...
Läs Mer
Absolut Torr kan användas om du svettas
Jag har jätteproblem med att jag svettas i ljumskarna. Kan jag använda Absolut Torr i ljumskarna? Om inte, finns det något annat som fungerar? Genomblöt Ja, det går bra att använda Absolut Torr i ljumskarna. Absolut Torr är en extra ...
Läs Mer
Yrseln kan lindras av balansträning
Känner du till Movizin och om det hjälper mot artros? Jag använder Litomove, träningscykel och har gått på höftskola. Har även yrsel från och till, efter ett virus på balansnerven 2009. Finns det något jag kan göra själv för att ...
Läs Mer
Du avslutar genom att trappa ned dosen under några veckors tid.
Sedan fyra år tar jag sertralin 100 mg 1 tablett per dag för depression. Det har funkat väldigt bra men nu vill jag sluta pga att jag vill och behöver känna lite känslor igen. Jag vill börja fasa ut och har själv ...
Läs Mer
Det är ingen skillnad mellan Ipren och Ibumetin
Vad är det egentligen för skillnad mellan Ipren och Ibumetin? Jag stod på apoteket igår och skulle välja och kom och tänka på vad som egentligen skiljer dem åt. Är det någon skillnad? Lisa Nej, det är ingen egentlig skillnad ...
Läs Mer
Det går bra att kombinera Alvedon och Ipren till barn med feber
Stämmer det att man kan ge både Alvedon och Ipren till barn som har hög feber som inte går ner? Jag trodde inte det men en kompis som är sjuksköterska säger att det går bra. /Cilla Jo då, det går ...
Läs Mer
ArtroFlex hjälper inte mot ledvärk eller artrossmärta
Jag såg en annons i en tidning för något som heter ArtroFlex+. Känner du till det? Får man gå ut med en sådan annons där man skriver ”Här är lösningen på hur du äntligen kan bli av med ledsmärta…” och ...
Läs Mer
Det finns inga stora vetenskapliga studier på chaga.
Vad vet du om och Chaga-te? Det ska vara så otroligt nyttigt, men finns det några kända biverkningar? Behöver jag vara orolig att pröva? Kan det vara farligt? Soffi Chaga är en svamp, sprängticka, som växer på träd. Ordet ...
Läs Mer
Det finns inga studier som visar att MSM fungerar
En väninna till mig, som normalt är ganska skeptisk till kosttillskott och naturmedel, började använda något som heter MSM, efter tips från en kollega. Nu är väninnan helt såld och tycker att jag också ska börja. Hon menar att det ...
Läs Mer