Hej


Här kommer de senast publicerade frågorna, nyheterna och inläggen på Fråga Apotekaren. Du får gärna skicka vidare till vänner, bekanta, kollegor och andra som du tror kan ha nytta av informationen.

Skickat till den 15 november 2019. Totalt skickat till 1002 prenumeranter.

Missa inte våra guider

Den senaste kategorin guider, som innehåller längre texter som benar ut ett ämne och ger dig konkreta tips hur du kan göra. Det finns guider om bland annat artros, värktabletter, sömn och biverkningar.

15 andra nyhetsbrev

Vi har många andra nyhetsbrev om specifika ämnen som exempelvis artros, depression, sömn och magetarm. Kommer en gång i månaden med alla nya inlägg inom det området.
Observera att inga frågor besvaras under tidsperioden 1 juli – 4 augusti pga av semester. Du kan naturligtvis ställa din fråga under tiden men du kommer att få svar efter 4 augusti.

De senaste frågorna och inläggen

Metotrexat doseras fel - nu kommer åtgärder

Läkemedlet metotrexat används för att behandla både inflammatoriska sjukdomar och cancer. Beroende på sjukdom skiljer sig doseringen väsentligt. Vid inflammatoriska sjukdomar tas metotrexat en gång per vecka, men det har …
Metotrexat

Kan salvia lindra mina klimakteriebesvär?

salvia
Salvia innehåller ett fytohormon, som liknar det kvinnliga könshormonet östrogen, som kan ha förmåga att balansera upp hormoner i samband med klimakteriet.

Har det kommit några nya forskarrön om hjärtsvikt?

I dag kan hjärtsvikt oftast inte botas, men hjärtsviktsjukvården har kraftigt förbättrats de senaste 15 åren. Numera finns det diagnostiska metoder och modern medicinsk behandling som förbättrar tillståndet, höjer livskvaliteten …
hjärtsvikt
Vad undrar du över? Ställ din egen fråga här.

Eller ladda ner våra 15 supernyttiga tips för en bättre läkemedelsanvändning.

Hälsningar
/Fredrik Hed
apotekare & medicinjournalist
fredrik_worddok_300