Hej


Här kommer de senast publicerade frågorna, nyheterna och inläggen på Fråga Apotekaren. Du får gärna skicka vidare till vänner, bekanta, kollegor och andra som du tror kan ha nytta av informationen.

Skickat till den 15 november 2019. Totalt skickat till 1002 prenumeranter.

Vad betyder ordet?

Missa inte den nya ordlistan på Fråga Apotekaren. Här hittar du korta enkla och begripliga förklaringar på ord, uttryck och förkortningar inom läkemedelsområdet.

De senaste frågorna och inläggen

Kan han dricka Blutsaft när han tar Waran?

Det kan stöta på hinder att dricka Blutsaft samtidigt som han använder Waran. Anledningen är att Blutsaft till cirka 70 procent består av ett växt- och bärextrakt där nässlor och spenat ingår. Nässlor och spenat innehåller, liksom andra gröna bladgrönsaker, höga halter K-vitamin, som kan motverka effekten av Waran.
dricka Blutsaft

Så här undviker du att feldosera Metotrexat

feldosera metotrexat
Den Europeiska Läkemedelsmyndigheten (EMA) rekommenderar nya åtgärder för att förhindra att feldosera metotrexat vid behandling av inflammatoriska sjukdomar såsom reumatoid artrit, juvenil idiopatisk artrit, psoriasisartrit, psoriasis och Crohns sjukdom. Rekommendationerna …

Kan jag ta Oxytarm när jag är gravid?

Du ska inte använda Oxytarm om du är gravid, inte heller senare när du ska amma. Detta på grund av att det kan finnas ämnen i för hög dos som …
Oxytarm

Stämmer det att Coldzyme skyddar mot förkylning?

coldzyme skyddar
Coldzyme skyddar till viss del. Det är godkänt av Läkemedelsverket men har fått kritik av sbvenska läkare. Du får testa själv och se.
Vad undrar du över? Ställ din egen fråga här.

Eller ladda ner våra 15 supernyttiga tips för en bättre läkemedelsanvändning.

Hälsningar
/Fredrik Hed
apotekare & medicinjournalist
fredrik_worddok_300