Hej


Här kommer de senast publicerade frågorna, nyheterna och inläggen på Fråga Apotekaren. Du får gärna skicka vidare till vänner, bekanta, kollegor och andra som du tror kan ha nytta av informationen.

Förkylningar, löss och hosta – nu är det höst

OK, kanske inte helt på riktigt, men i september börjar i varje fall hösten göra sitt intåg i Sverige. Passa på och läs in dig på höstens ämnen och frågor i vår höst-kategori.
hosta

De senaste frågorna och inläggen

Kan Curamin eller Flex Repair lindra hans artrosbesvär?

Det finns inga studier som har undersökt Curamin och/eller Flex Repair med dessa läkemedel men det går sannolikt bra att göra det.
Curamin

Är nitrofurantoin rätt medicin för min UVI?

nitrofurantoin
Ja då. Nitrofurantoin är ett bakteriehämmande antibiotika och används för att behandla urinvägsinfektion. Läkemedlet kan även användas förebyggande om du ofta får urinvägsinfektion.

Gilenya ska inte användas om du vill bli gravid

Läkemedlet Gilenya, med den aktiva substansen fingolimod, som används vid multipel skleros (MS) kan skada det ofödda barnet och orsaka fosterskador. Därför ges det i Sverige inte till gravida kvinnor. …
Gilenya

Skulle Buspar kunna fungera på min ångest?

ångest
Buspar kan absolut fungera för din ångest, om din behandlande läkare tycker att det är ett bra alternativ sett till hela din sjukdomsbild.

Fungerar Alvedon och Ipren mot min ryggvärk?

Du kan ta Alvedon och Ipren för din ryggvärk. Det är normalt en bra kombination i och med att de fungerar på två olika sätt och kompletterar varandra.
alvedon och ipren
Vad undrar du över? Ställ din egen fråga här.

Eller ladda ner våra 15 supernyttiga tips för en bättre läkemedelsanvändning.

Hälsningar
/Fredrik Hed
apotekare & medicinjournalist
fredrik_worddok_300
Detta brev skickades till den 13 november 2019. Totalt skickat till 1003 prenumeranter.