Hem > Allergi > Det är mycket björkpollen i luften
björkpollen
Pollenrapporten.se

Det är mycket björkpollen i luften

Under påskhelgen har det noterats höga halter björkpollen i luften på många ställen i Sverige. Det gäller ffa i sydvästra Sverige där många björkar inlett sin blomning.

Mot slutet av påsken råder det stor risk för höga halter även över de inre delarna av Götaland, södra Svealand och Gotland. Så här står det på pollenrapporten.se om björkpollen just nu:

”Under påsken kommer björkar att börja blomma över hela Götaland och sydliga delar av Svealand. Störst risk för höga eller mycket höga halter råder i Västsverige. Mot slutet av helgen råder stor risk för höga halter av björkpollen över södra Uppland och södra Värmland. I ett område norr därom, upp över Gästrikland och södra delarna av Dalarna finns samtidigt en förhöjd risk för höga halter. I resterande Sverige är det fortfarande liten risk för att björkpollenhalterna ska bli höga.”

björkpollen
Pollenrapporten.se

Så om du är allergisk mot pollen, och ännu inte börjat ta dina mediciner, är det absolut dags att börja nu. Här kan du läsa mer om vilka mediciner du kan använda.

LÄS MER: När ska jag börja ta min allergimedicin?

 

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevetet kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.