Hem / Allergi / Finns det några naturmedel mot pollenallergi?
pollenallergi

Finns det några naturmedel mot pollenallergi?

Jag har pollenallergi, lite björk men framför allt gräs som drabbar mig på sommaren. Jag är inte förtjust i att ta konstgjorda kemiska utan undrar om det finns några mer naturliga alternativ för att lindra besvären vid pollenallergi.

Tuva

Om besvären sitter mest i näsan kan du skölja näsan med vatten eller koksaltlösning några gånger varje dag, för att skölja ut pollen som fastnar. Det finns också olika nässprejer på apoteken, till exempel Prevalin, som skapar en skyddande hinna och hindrar pollenkornen från att fastna och nå slemhinnan där besvären uppstår.

Om du har besvär i ögonen kan du skölja med vatten eller koksaltlösning. Om det är lungorna och andningen som påverkas bör du söka hjälp hos läkare.

Bra receptfria alternativ vid pollenallergi

Du kan lugnt använda de receptfria alternativ som finns på apoteken. Dessa är alla effektiva, välstuderade och säkra, och har få . Börja med en receptfri tablett antihistamin varje dag när du har besvär och komplettera med nässprej och ögondroppar. Läs innan du börjar och följ instruktionerna på förpackningen.

Finns det några naturmedel mot pollenallergi? Allergi Hemmets Journal björk gräs pollen pollenallergi Prevalin

Om du trots detta inte blir hjälpt rekommenderar jag att du söker en läkare för en mer noggrann undersökning och skräddarsydd behandling.

Denna fråga besvarades i nr 18 2016.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

I footnotes