Hem / Allergi / Vad hjälper bäst mot allergi?
Börja med medicinerna i god tid.

Vad hjälper bäst mot allergi?

Jag är allergisk mot gräspollen och har ganska mycket besvär från midsommar och framåt, rinnig näsa och kli i ögonen. Hur ska jag göra, och vilka preparat ska jag använda för att minska besvären så mycket det går? Finns det några eller jag kan använda som är skonsamma mot kroppen?

Anders

Det absolut viktigaste vid pollenallergi är att börja i tid. Följ pollenprognoser och börja direkt när du ser att de pollen du är allergisk mot är med i prognosen, redan på lägsta nivån.

Vid allergi rekommenderas att börja med antihistamin i tablettform som finns receptfritt på . Förutom det finns också receptfria ögondroppar och nässprej att komplettera med efter behov. Prata med apotekspersonalen som kan hjälpa dig utifrån dina behov.

Du kan prova Physiomer, Otricare och Nasaline

För näsan finns andra alternativ, bland annat kan du skölja näsan med vanligt vatten med tillsatt koksalt för att skölja bort pollen och annat skräp. På apotek och i hälsokostbutikerna finns färdiga produkter som exempelvis Physiomer, Otricare och Nasaline.

Vad hjälper bäst mot allergi? Allergi Hemmets Journal Blox gräs Nasaleze Nasaline Otricare Physiomer pollen Prevalin

Det finns också produkter som skapar en skyddande hinna i näsan så att pollen och annat skräp inte får fäste, till exempel Blox och Nasaleze. rensar både ut pollen och skräp, samt skapar en skyddande hinna.

Denna fråga besvarades i nr 27 2017.


Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Tipsa en vän - klicka på dela-knapparna nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *