Hem / Allergi / Vad kan jag ta mot min allergi?

Vad kan jag ta mot min allergi?

Jag lider av gräspollenallergi. Det börja under senvåren och håller sen i sig hela sommaren. Problemen varierar från år till år men mest kliar det i ögonen och näsan rinner och kliar. Är inte så pigg på att ta för detta i flera månader så jag undrar om det finns något naturläkemedel jag kan ta istället?

Anna

Pollenallergi är nästan en folksjukdom idag så det finns många med liknande besvär som tänker som du.

Problemen i näsan är lättas att göra något åt. Du kan pröva att skölja näsan, för att på det viset få bort pollen och skräp som kan skapa allergiska reaktioner och irritation. På och i hälsokostbutikerna finns till exempel Physiomer, Otricare och Nasaline.

Det finns också produkter som skapar en skyddande hinna i näsan så att pollen och annat skräp inte får fäste, till exempel Blox och Nasaleze.

Vad kan jag ta mot min allergi? Allergi Hemmets Journal allergi Blox gräspollen Nasaleze Nasaline Otricare Physiomer Prevalin

Prevalin påstås både rensa ut pollen och skräp, samt skapa en skyddande hinna. Denna finns på Apoteket.

När det gäller ögonen finns inga liknande produkter att välja emellan. Men jag tycker inte att du behöver vara orolig för dagens moderna allergibehandling. Den är effektiv och görs ofta lokalt, som i exemplet med ögondroppar. Prata med personalen på ditt lokala apotek.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 25-26 2015.


Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Tipsa en vän - klicka på dela-knapparna nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

I footnotes