fbpx
Hem > Kosttillskott > Bluff > Vågar jag köpa Melaniq från utlandet?
Melaniq

Vågar jag köpa Melaniq från utlandet?

Jag har hört att det ska finnas en medicin mot grått hår som heter Melaniq. Den är svår att hitta i Sverige men jag har hittat den på en del utländska webbplatser.

Vet du något om den?

Vågar jag köpa från utländska webbshoppar?

Anders, 67 år

Jag skulle inte rekommendera dig att köpa från utländska webbplatser. Hur vet du att du får det du beställer? Hur vet du att tabletterna verkligen innehåller det som påstås på burken? Kan du byta eller lämna tillbaka om du inte är nöjd? Försök istället hitta produkten i en svensk affär eller på en svensk webbsida.

Melaniq är inte en medicin utan ett kosttillskott. Det finns vissa vetenskapliga studier publicerade på en del av de ingående ingredienserna i Melaniq, till exempel koppar och grönt te, att det skulle kunna bidra till att bibehålla din naturliga hårfärg.

Det finns dock inga studier på själva produkten så det går inte att säga att det kommer att fungera för dig. Du får själv testa och utvärdera effekten.

Tillverkaren av Melaniq rekommenderar att man slutar röka, då rökning kan bidra till att håret blir grått i förtid. Likaså rekommenderar de att äta mycket frukt och grönt då det ökar upptaget av antioxidanter som ska vara bra för håret.

LÄS MER: Finns smärtstillaren Tachidol i Sverige?

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevet kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga Du får svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.