Hem / Apotek / Apoteksmonopolet kommer inte tillbaka

Apoteksmonopolet kommer inte tillbaka

Idag skriver moderaten Margareta Pålsson från Åstorp en debattartikel i Helsingborgs Dagblad om det avreglerade apoteksmonopolet (Fler apotek och bättre service – hd.se).

På slutet skriver hon så här: ”Avmonopoliseringen av apoteksbranschen har varit mycket lyckad. Det borde vara uppenbart för alla och envar, men för Socialdemokraterna är principen viktigare. I höstens val är det väljarna som avgör om den glädjande utvecklingen med fler och bättre ska få fortsätta eller om vi liksom endast två andra länder i världen (Nordkorea och Kuba) ska ha apoteksmonopol. Valet torde vara tämligen enkelt.

Jag håller inte med att avmonopoliseringen har varit lyckad. Det är alldeles för tidigt att säga något om det. Det måste troligen gå tre till fem år innan man kan uttala sig om det med någorlunda kvalitet.

Däremot tror jag inte att vi behöver vara orolig för att apoteksmonopolet ska komma tillbaka, även om de rödgröna oppositionen skulle vinna valet. I dagens SvD, i slutet av en artikel som egentligen handlar om Bilprovningen, säger Mona Sahlin så här om apoteken:

– Det som är sålt är ju sålt.


Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Tipsa en vän - klicka på dela-knapparna nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *