Hem / Apotek / Nu kan du göra ett komplett hälsotest på webben

Nu kan du göra ett komplett hälsotest på webben

En ny Sido-undersökning visar att tre av fyra svenskar vill göra förändringar för en mer hälsosam livsstil. Som en hjälp öppnar Hjärtat upp möjligheten att göra ett heltäckande hälsotest på webben. ”Hälsokvittot” är kostnadsfritt, bygger på Socialstyrelsens riktlinjer och är framtaget av forskare vid Linköpings universitet.

Enligt ett pressmeddelande från Apotek Hjärtat har Hälsokvittot tidigare använts inom vården och resultat visar, i enlighet med Folkhälsomyndighetens statistik, att personer över 65 år generellt har mer hälsosamma levnadsvanor än yngre grupper inom områden som mental hälsa, kostintag, alkohol- och tobaksvanor samt .

Apotek Hjärtats Sifo-undersökning visar samtidigt att personer i åldern 65-79 år är de som i högst utsträckning tycker att det är viktigt att kolla upp sin hälsa regelbundet. Hela 76 procent i åldersgruppen anser detta, vilket kan jämföras med de i åldern 16-29 år där endast 36 procent svarar samma sak.

Testerna är korta och görs på några minuter. Det går att välja att göra ett övergripande test som kartlägger samtliga levnadsvanor, alternativt göra specifika levnadsvanetest som går djupare inom områdena fysisk aktivitet, alkoholvanor, matvanor, tobaksvanor, , mental hälsa eller sömn. Efter varje avslutat test får individen skräddarsydda råd baserat på sina svar med konkreta tips, råd och verktyg inom de områden där vanorna bör förändras för en mer hälsosam livsstil. Alla hälsotest bygger på de rekommendationer som Socialstyrelsen har fastställt beträffande , matvanor, fysisk aktivitet och rökning.

Klicka här för mer information och för att göra testet.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

I footnotes