Hem > Apotek > Nu kan du göra ett komplett hälsotest på webben
hälsotest

Nu kan du göra ett komplett hälsotest på webben

En ny Sifo-undersökning visar att tre av fyra svenskar vill göra förändringar för en mer hälsosam livsstil. Som en öppnar Hjärtat upp möjligheten att göra ett heltäckande hälsotest på webben. ”Hälsokvittot” är kostnadsfritt, bygger på Socialstyrelsens riktlinjer och är framtaget av forskare vid Linköpings universitet.

Enligt ett pressmeddelande från Apotek Hjärtat har Hälsokvittot tidigare använts inom vården. Resultat visar att personer över 65 år generellt har mer hälsosamma levnadsvanor än yngre grupper inom områden som mental , kostintag, alkohol- och tobaksvanor samt .

Apotek Hjärtats Sifo-undersökning visar samtidigt att personer i åldern 65-79 år är de som i högst utsträckning tycker att det är viktigt att kolla upp sin hälsa regelbundet. Hela 76 procent i åldersgruppen anser detta, vilket kan jämföras med de i åldern 16-29 år där endast 36 procent svarar samma sak.

Flera olika hälsotest

Testerna är korta och görs på några minuter. Det går att välja att göra ett övergripande test som kartlägger samtliga levnadsvanor, alternativt göra specifika levnadsvanetest som går djupare inom områdena fysisk aktivitet, alkoholvanor, matvanor, tobaksvanor, stress, mental hälsa eller sömn. Efter varje avslutat test får individen skräddarsydda råd baserat på sina svar med konkreta tips, råd och verktyg inom de områden där vanorna bör förändras för en mer hälsosam livsstil. Alla hälsotest bygger på de rekommendationer som Socialstyrelsen har fastställt beträffande , matvanor, fysisk aktivitet och rökning.

Nu kan du göra ett komplett hälsotest på webben Apotek Nyhet apotek hälsa test

Klicka här för mer information och för att göra testet.

 

_____________________________________________________________

Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning?

Tipsa en vän - klicka på dela-knapparna nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.