Hem / Apotek / Stefan Carlsson slutar som vd på Apoteket

Stefan Carlsson slutar som vd på Apoteket

Idag meddelade Apoteket AB att företagets vd sedan elva år, Stefan Carlsson, lämnar bolaget i Augusti 2010.

Anledningen är  omregleringen av apoteksmarknaden för att skapa konkurrens och större tillgänglighet för kunderna. Apoteket AB har sålt två tredjedelar av sina och till staten överfört väsentliga tillgångar för att underlätta den framtida apoteksmarknaden. Denna nya marknadssituationen i full konkurrens ställer helt nya krav på Apoteket AB och dess främsta ledning, enligt ett pressmeddelande från Apoteket.

– Jag accepterar att det är dags för någon annan att ta över, säger Stefan Carlsson. Det har varit fantastiska år i Apoteket dels tiden innan omregleringen och dels att ha fått vara med under hela omregleringen av apoteksmarknaden. Det har varit oerhört spännande, krävande men kul. Jag har inte hunnit fundera på vad jag ska göra när jag lämnat Apoteket utan det får framtiden utvisa.

– Stefan Carlsson har gjort ett enastående arbete för Apoteket både före och under omregleringen. Vi i styrelsen vill rikta vår största tacksamhet till Stefan som med ett stort kunnande om ranschen och företagande tagit Apoteket till det framgångsrika företag det är idag. Parallellt med detta har han på ett ovärderligt sätt bidragit till omregleringen och underlättat för nya aktörer att komma in på den nya marknaden, säger Christian W Jansson, styrelseordförande i Apoteket AB.


Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Tipsa en vän - klicka på dela-knapparna nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *