Hem > Användning > Vad gör egentligen en farmaceut?
farmaceut

Vad gör egentligen en farmaceut?

En är samhällets . Det finns två olika sorteras farmaceuter:

  • Apotekare
  • Receptarier

Skillnaden mellan dessa är att läser fem år på universitet, medan receptarier läser tre år. Samma ämnen men olika mycket.

Fackförbundet Sveriges Farmaceuter har tagit fram en som förklarar vad fyra apotekare gör, som på ett bra sätt beskriver vad man kan arbeta med som apotekare. Så här beskrivs filmen av förbundet:

Ett av Sveriges Farmaceuters uppdrag är att säkerställa att arbetsgivare, beslutsfattare, politiker och allmänhet känner till våra medlemmars kompetens så att den utnyttjas till fullo på arbetsmarknaden. Ett optimalt användande av apotekares och receptariers kompetens är samhällsekonomiskt viktigt och kommer patienter till gagn.

Vi har som ett led i detta arbete, tagit fram en film. Filmen skildrar fyra farmaceuter inom olika områden vars kunskap på olika sätt bidrar till bättre hälsa för människor.

Farmaceuter kan arbeta överallt i samhället där tillverkas, finns och används. Till exempel inom forskning, sjukvård, industrin, försvaret, staten, myndigheter, organisationer och kommuner. Farmaceuter expedierar läkemedel och ser till att dessa används på bästa möjliga sätt.

_____________________________________________________________

Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning?

Hittade du inte vad du letade efter? Sök i rutan nedan:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.