Hem / Apotek / Vitbok ska göra apoteken mer synliga i vårddebatten

Vitbok ska göra apoteken mer synliga i vårddebatten

Genom en nyutkommen Vitbok vill Sveriges Apoteksförening ta ett initiativ till en bred diskussion om apotekens roll i samhället. Apoteken är en mycket viktig del i vårdkedjan, och kan bli än mer betydelsefull om branschen, politikerna och vårdens aktörer samverkar bättre.

Föreningen vill driva debatten om apotekens roll i vårdkedjan och i samhället. Möjligheterna ska omhändertas och hindren arbetas bort. Ingen annan verksamhet i landet har samma förutsättningar som apoteken när det kommer till och deras betydelse för patienterna. Ingen annan del av vårdkedjan träffar patienterna lika ofta som apoteken och kan erbjuda möjligheter till både egenvård och öppenvård. Det är ofta apoteken som först möter den som söker bot för en ny krämpa.

– Apoteksbranschen har en stor utvecklingspotential och med den här Vitboken vill vi båda starta en diskussion och tala om vad vi tycker i ett samhällsperspektiv. Apoteksbranschen är inte så synlig i vårddebatten eller hos politikerna och det vill vi ändra på, säger Henrik Ehrenberg, samhällsstrateg på Sveriges Apoteksförening, till Läkemedelswebben.

Sveriges Apoteksförening menar att det är hög tid att diskutera hur apotekens roll kan utvecklas.

Läs vitboken här (pdf).


Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Tipsa en vän - klicka på dela-knapparna nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

I footnotes