Hem / Artros / Är det fel att promenera när jag har artros?

Är det fel att promenera när jag har artros?

Jag tar Nypozin, för mitt artrosknä, och Blueberry Vision, för att motverka kommande grå starr. Min sjukgymnast vill att jag endast ska cykla eller simma för mitt artrosknä. Är det verkligen fel att promenera, med eller utan Ipren??Vad anser du om mina hälsopiller?

Helena

Sjukgymnasten rekommenderar normalt cykel eller simning, eftersom de aktiviteterna är mest skonsamma mot knät jämfört med många andra aktiviteter. Belastningen på knät blir mindre då. Men om du hellre vill promenera går det också jättebra, det viktigaste är att du gör någon form av aktivitet. Det är helt ok att ta en eller för att minska smärtan. Och skulle det göra lite är det inte alls farligt. Fysisk aktivitet, och smärtstillande medicin, är det bästa du kan göra för din artros.

Det finns inget botemedel

Nypozin, som innehåller strandnypon, skulle möjligtvis kunna hjälpa. Det finns inga stora och långa som har visat effekt men en del människor upplever att de har mindre ont och blir mer rörliga, men det botar inte artrosen. Du får prova dig fram.

Blueberry kan också möjligtvis hjälpa till att bibehålla normal synförmåga. Det är samma sak här, det finns inga långa och bra studier, men det kan möjligtvis bromsa upp en försämring, inte göra det bättre.

Är det fel att promenera när jag har artros? Artros Hemmets Journal Alvedon artros Ipren Nypozin strandnypon

Denna fråga besvarades i nr 16 2016.


Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Tipsa en vän - klicka på dela-knapparna nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

I footnotes