Hem / Artros / Fungerar gurkmeja bra mot artros?
gurkmeja

Fungerar gurkmeja bra mot artros?

Jag har och tar 20 mg per dag för att behandla detta. Har också ont i knäna, frun tror att det är artros och tycker att jag borde börja med .

Hon har läst att det är bra för hundar och tror att det ska fungera för mig också. Kan jag göra det? Går det att kombinera med Enalapril?

Michael, 57

20 mg Enalapril för högt blodtrycket är en bra, vanlig och välstuderad behandling.

Ja, du kan prova att ta gurkmeja för din artros. Det finns studier som antyder att det har en viss antiinflammatorisk effekt. Provrörs- och djurförsök visar att curcumin, det aktiva ämnet i gurkmeja, motverkar enzymet cox (cyklooxygenas) i kroppen, och därmed kan minska inflammationen som ses vid artros. De personer som fick gurkmeja kände sig bättre, upplevde mindre smärta och behövde använda mindre andra läkemedel.

Det finns inga studier som har studerat kombinerad behandling med Enalapril och gurkmeja men det borde fungera. Det finns inga varningar i till exempel Fass-texten för enalapril. Men berätta för din läkare att du tar det och var observant på eventuella förändringar i kroppen. Om du har en egen hemma är det bra att hålla lite extra koll på trycket i början.

Denna fråga besvarades i nr 35 2016.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

I footnotes