Hem > Artros > Är Helaflex ett bra alternativ vid artros?
glukosamin mot artros

Är Helaflex ett bra alternativ vid artros?

Jag har som många andra lite artros i knäna. För några veckor sedan skrev du att glukosamin inte är att rekommendera. En bekant till mig använder ett preparat som heter Helaflex som hon är väldigt nöjd med. Vad känner du till om det?

Gunnar

Helaflex är ett traditionellt växtbaserade läkemedel som innehåller extrakt av och används för att lindra smärta och stelhet i leder med lätt artros (ledförslitning).

Djävulsklo förekommer vildväxande i Kalaharis savannområden i Sydafrika samt i Angola, Botswana, Moçambique, Zambia och Zimbabwe. De aktiva beståndsdelarna är iridoidglykosider, främst harpagosid och procumbid. De har och effekt och har länge använts inom folkmedicinen, bland annat mot ledbesvär och mensvärk.

Helaflex kan lindra smärta och öka rörlighet

Traditionellt har djävulsklo använts för att lindra smärta och stelhet i leder och moderna studier på totalt 4000 personer bekräftar att djävulsklo kan ha inflammationsdämpande egenskaper, samt kan lindra smärtan och öka rörligheten vid artros. Enligt en sammanfattning är det bättre än placebo och minst lika bra som konventionella smärtstillande och antiinflammatoriska medel.

Denna fråga publicerades i nr 15 2014

UPPDATERAD 160111

Många hör av sig och undrar över av Helaflex. De biverkningar som har rapporterats är diarré, illamående, kräkningar och magsmärtor, liksom yrsel, huvudvärk och allergiska hudreaktioner. Hur vanliga de här biverkningarna är är dock inte säkerställt.

LÄS MER: Fungerar akupunktur vid artros?

 

_____________________________________________________________

Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning?

Hittade du inte vad du letade efter? Sök i rutan nedan:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.