Hem / Artros / Det finns inga bevis att ArtroFlex fungerar
ArtroFlex hjälper inte mot ledvärk eller artrossmärta

Det finns inga bevis att ArtroFlex fungerar

Jag såg en annons i en tidning för något som heter ArtroFlex+. Känner du till det? Får man gå ut med en sådan annons där man skriver ”Här är lösningen på hur du äntligen kan bli av med ledsmärta…” och ”Garanterad smärtlindring utan risk”?

/Artros-drabbad

Jag har sett annonsen och det är tveksamt om de får använda sådana påståenden.

När en annons påstår att något botar eller lindrar, blir produkten per definition ett . Eftersom produkten i fråga inte är ett registrerat läkemedel, men ändå marknadsförs på det viset, bryter företaget mot både läkemedelslagen och marknadsföringslagen.

Annonsen, och företagets webbsida, är väldigt bristfällig på verklig information. Det står inget om varken vad produkten innehåller eller hur den fungerar.

Finns inga vetenskapliga studier

Jag har varit i kontakt med företaget och de säger att produkten innehåller svarta vinbär, algört och organiskt kisel. Detta är ämnen som på ett vetenskapligt sätt inte har visat någon effekt alls på eller artrossmärta. Några vetenskapliga eller tester som styrker företagets påståenden om produkten har de heller inte kunnat visa.

Så mitt råd till dig, och alla andra, är att inte köpa ArtroFlex+ eftersom det med stor sannolikhet inte kommer att hjälpa dig alls.

Denna fråga besvarades i nr 32 2015.


Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Tipsa en vän - klicka på dela-knapparna nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *