Hem / Artros / Kan jag ta K2 trots alla mina mediciner?
K2

Kan jag ta K2 trots alla mina mediciner?

Jag har bland annat en bipolär sjukdom, och behandlar med Litarex 42 mg, Levaxin 25 mg samt Quetiapin 100 mg per dag. Kan jag utöver detta även ta kosttillskottet K2 på grund av artros? Jag funderar också på om jag kan ta trots mina mediciner?

Dibban

Ja, du kan ta både K2 och Vitaepro, men du ska inte förvänta dig någon vidare effekt av dem. Det finns inga studier som har visat att K2 förbättrar artros på något sätt. Det enda som har visats i en större vetenskaplig studie är ett samband mellan och ökad förekomst av , inget mer.

Vitaepro är ett som marknadsförs hårt, men har inte mer eller bättre bevis än andra kosttillskott.

Det bästa du kan göra vid artros är att äta bra och varierat, vara fysiskt aktiv efter förmåga och att sova bra. Helt enkelt att ta hand om kroppen. Bra kost ger kroppen bra förutsättningar och fysisk aktivitet tränar upp muskler som kan fungera som stöd runt de påverkade lederna. Fysisk aktivitet är sannolikt också positivt för din bipolära sjukdom.

Kan jag ta K2 trots alla mina mediciner? Artros Bipolär sjukdom Hemmets Journal Kosttillskott artros bipolär K2 Levaxin Litarex Quetiapin VitaePro

Mitt förslag, om du ändå vill ha ett kosttillskott med vitaminer och mineraler, är att du pratar med personalen på ditt lokala apotek. De kan hjälpa dig att hitta rätt.

Denna fråga besvarades i nr 11 2017.


Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Tipsa en vän - klicka på dela-knapparna nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

I footnotes