Hem > Artros > Var får man tag på Artroflex+ och vad kostar det?
Artroflex+

Var får man tag på Artroflex+ och vad kostar det?

Detta gäller en 84-årig kvinna, min mamma. Hon har ett långvarigt diskbråck och ramlade i januari och slog ryggen illa precis där hon har diskbråcket. Enligt läkaren var det för trasigt för att operera. Sprutor går inte heller, hon kan inte ligga på magen – skriker rätt ut bara hon försöker. Hon har fått olika mediciner men ingenting hjälper.

Hon har artros i foten och även ont i ländryggen, höfterna, knä och låret. Jag tror att hon har artros blandat med annat, nerverna i ryggen fick sig en smäll när hon ramlade och det värker hela tiden. Hon fick prova Citodon av mig och då blev det lugnt.

Sen skickade jag efter Artroflex+ och Artrotherm värmebalsam, och det är det enda som hjälper någorlunda. Hon ska även få knäskydd av mig med magneter på sidan.

Var får man tag på Artroflex+ och artrostabletter och vad kostar det?

Dottern

Artroflex+ har ingen bevisad effekt vid artros. Trots det kan enskilda människor uppleva att de blir hjälpta. Läs vad jag har skrivit om Artroflex+ tidigare.

Svårt att få tag på Artroflex+

Just nu hittar jag dock inget ställe där man kan få tag på Artroflex. Det bästa du kan göra är att Googla efter det lite då och då. Det är inte ovanligt att ”mirakelpreparat” kommer och sen helt plötsligt försvinner.

Jag vet inte riktigt vad det är för artrostabletter du undrar över. Det bästa som är bevisat vid artros är fysisk aktivitet för att stärka musklerna, en näringsriktig och balanserad kost, samt värktabletter för att lindra smärtan. Tabletter som innehåller glukosamin, kollagen och liknande har inte heller någon bevisad effekt vid artros. Men även där kan det vara så att enskilda personer upplever att de blir hjälpta trots att vetenskapen inte lyckats visa det.

LÄS MER: Är Helaflex ett bra alternativ vid artros?

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevetet kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.