Hem > Biverkning > Finns det något bättre alternativ till ibuprofen?
alternativ till ibuprofen

Finns det något bättre alternativ till ibuprofen?

Jag tar 25 mg pga utmattningsdepression som jag titrerat upp långsamt i 5 mg steg då jag är känslig för psykofarmaka (har tidigare provat först Paroxetin, sedan mirtazapin+lyrica+oxascand men fått mycket och tillvänjningssymtom).

I samband med upptitreringen av sertralin fick jag besvär med till att börja med och sedan trötthet vid varje dosökning. Men 25 mg tycker jag funkar ok och jag har tagit det i drygt 1 år.

I samband med att jag fått olika smärttillstånd som hälsporre och ryggont har jag blivit ordinerad . Varje gång jag avslutar min med ibuprofen får jag alltid samma symtom som jag fick när jag ändrade min dos av sertralin under upptitreringen så nu undrar jag om ibuprofen påverkar min koncentration av sertralin och om det är så vilken annan värk/antiinflammatorisk medicin kan man ta istället?

/Ronny

Behandling med sertralin kan i sig ge symtom som rastlöshet och trötthet (finns upptaget som biverkningar). Det kan också uppstå vid dosökning.

Visst kan det hända

Däremot låter det konstigt att du skulle få samma reaktion när du avslutar behandling med ibuprofen. Det finns inte upptaget som biverkan någonstans men det utesluter inte att det kan hända dig.

Du kan prova andra antiinflammatoriska läkemedel, som t ex diklofenak, naproxen eller ketoprofen, som alternativ till ibuprofen.

LÄS MER: Kan jag kombinera Diklofenak och Gabapentin?

 

_____________________________________________________________

Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning?

Hittade du inte vad du letade efter? Sök i rutan nedan:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.