fbpx
Hem > Biverkning > Jag är orolig för biverkningar med Tramadol och paroxetin
Tramadol och paroxetin

Jag är orolig för biverkningar med Tramadol och paroxetin

Jag har en gammal skada i nackregionen, och har också stressyndrom. Jag tar Tramadol retard 100 mg 2 ggr/dag och har nu fått paroxetin 20 mg på recept. Men jag känner mig osäker på den kombinationen pga kontraindikation (serotonergt syndrom).

Jag ställde frågan till receptarien när jag hämtade ut medicinen men hon kunde inte svara på frågan så jag tänkte kolla med dig. Är det ok att blanda dessa två i den dos som jag ordinerats eller ska dessa helt undvikas?

Jag tänker mig att det är en viss marginal som tas till i varningstexten för säkerhets skull men skulle gärna veta lite mer om detta dels för min egen säkerhets skull och dels för allmänbildandets skull.

För mitt stressyndrom tar jag även Seloken 50 mg.

Erik

Ja, det stämmer som du skriver att kombinationen kan orsaka serotonergt syndrom. Men bara för att det finns upptaget i Fass behöver det inte hända. Du får helt enkelt pröva dig fram och se hur det går.

Var uppmärksam på förändringar som som förvirring, hallucinationer, förändringar i blodtryck, ökad hjärtfrekvens, feber, överdriven svettning, frossa eller skakning, suddig syn, muskelkramper eller stelhet, skakningar, magkramp, illamående, kräkningar och diarré.

Bör gå bra att kombinera Tramadol och paroxetin

Du tar ju Seloken också. Utifrån den låga dosen antar jag att det är pga stressyndrom, som du själv skriver. Seloken kan också interagera med paroxetin. Kontakta din läkare om du upplever ojämna hjärtslag, andfåddhet, blåaktigt färgade naglar, yrsel, svaghet eller svimmar.

Samtidigt är denna kombination som du har inte jätteovanlig och för de flesta fungerar det fint.

Hoppas det går bra.

LÄS MER: Kan jag kombinera Paroxetin med More Woman?

 

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevetet kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.