Hem > Biverkning > Kan blodtrycket höjas av kosttillskottet Hair Volume?
blodtrycket höjas

Kan blodtrycket höjas av kosttillskottet Hair Volume?

Hair Volume ska vara bra för hår, hud och naglar. Jag köpte och provade eftersom jag har tunt hår och sköra naglar. Tar också Candesartan blodtrycksmedicin, 16 mg x 2 per dag, alltså maxdos.

Efter att ha tagit Hair Volume i en månad hade mitt blodtryck stigit till skyhöga 220/110, samt huvudvärk. Åkte till akuten och efter mycket om och men lyckades de får ner trycket.

Kan Hair Volume slå ut andra mediciner så att de blir verkningslösa?

Margit i Uppsala

Hair Volume är ett som kan användas för att bibehålla normalt och normal hårfärg. Tabletten innehåller olika näringsämnen och örtextrakt, såsom äppleextrakt, vilket är rikt på proanthocyanidin B2. Innehållet av och zink bidrar till att bibehålla normalt hår, hud och naglar och koppar bidrar till hårets normala pigmentering.

Jag hittar ingenstans att det finns något rapporterat samband mellan detta kosttillskott och förhöjt blodtryck. Det betyder dock inte att det inte finns, bara att det inte är studerat och rapporterat. Men samtidigt låter det osannolikt att det skulle ”slå ut” din blodtrycksmedicin.

Ett så som du fick bör sjukvården gå vidare med och försöka finna orsaken till. Mitt förslag är att du slutar med kosttillskottet Hair Volume och pratar med din läkare.

Denna fråga besvarades i nr 40 2013.

LÄS MER: Kan jag ta öljäst och Pantoten varje dag?

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevetet kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

Kan blodtrycket höjas av kosttillskottet Hair Volume? Biverkning Hemmets Journal Hår Högt blodtryck Kosttillskott Hair Volume

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.